Faberlic Logo

Faberlic LogoFaberlic is een direct-selling merk van zuurstofhoudende cosmetica, parfums, modeaccessoires, kleding en schoenen. Het werd in 1997 opgericht door de ondernemer Alexey Nechaev. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Moskou (Rusland).

Betekenis en geschiedenis

Faberlic Logo

Aanvankelijk had de onderneming een heel andere naam: Russian Line. Na een aantal jaren van succesvol werk, begon het door te breken op de internationale markt, waarvoor het in 2001 een rebranding onderging en zijn imago veranderde. Het resultaat was het Faberlic-handelsmerk met unieke en goed herkenbare symbolen. Het is minimalistisch, begrijpelijk en is in de lange geschiedenis van het merk nooit veranderd.

Het bedrijfslogo is een voorbeeld van focus op zaken. Het bevat alleen de informatie die nodig is voor een snelle visuele perceptie van het merk. Het bovenste gedeelte is grafisch, het onderste is tekst. Hoewel het in het eerste niveau nog steeds een afgekorte naam van het bedrijf is, wordt het gepresenteerd als een afbeelding. De kleine «f» bovenaan is verbonden met de hoofdletter «L». Het tweede niveau bevat de volledige naam van het merk in kleine letters. De stijl van beide elementen is anders.

Logo lettertype en kleuren

Logo Faberlic

Het woord «faberlic» is geschreven in blokletters, maar in enigszins slordige letters. Deze indruk wordt gecreëerd door de ongelijke onderste schreven, het onevenredig gebogen bovenste gedeelte van «f» en de te lange staart van «a», die over de aangrenzende «b» gaat. Het kleurenpalet daarentegen is ingetogen: het bestaat uit zwart en wit.