Fa Logo

Fa Logo

Fa is een serie producten voor persoonlijke hygiëne die worden vervaardigd onder auspiciën van Henkel AG (Duitsland). Het bestaat sinds 1954, toen het voor het eerst werd geïntroduceerd door de fabrikant Dreiring, een van Henkel’s dochterondernemingen. Inmiddels is haar logo in meer dan 120 landen bekend.

Betekenis en geschiedenis

Fa Logo Geschiedenis

In de beginjaren van zijn bestaan ​​bood de Fa-lijn talk- en reepzepen aan, maar in 1975 onderging het een rebranding en breidde het assortiment aanzienlijk uit. De veranderingen hadden natuurlijk invloed op alle aspecten van het merk, niet alleen op de producten. Het logo is ook gecorrigeerd, dus het merk heeft er twee.

jaren 1950-2016

Fa Logo 1950-2016

Het debuutembleem bestaat uit een afgekorte firmanaam en twee bladen. Ze bevestigen dat er alleen kruideningrediënten in de fles met deze naam zitten. Een letter is een hoofdletter, de andere is een kleine letter. Beide zijn omlijnd met een dunne lichtgrijze lijn. Het «a» -teken staat op het bovenste vel, terwijl het andere langs de onderrand loopt. De bladeren zijn langwerpig en hebben een groene rand.

2016 — 2021

Fa Logo 2016-2021

De huidige versie verscheen als resultaat van een herontwerp en herhaalt bijna de vorige versie. Het verschil tussen hen is klein, in kleine details. De ontwikkelaars hebben bijvoorbeeld de rand en het tweede vel verwijderd en het resterende vel ondersteboven gekeerd. Bij «F» sneden ze alle schreven af, met behoud van de miniatuuruitsteeksels, de letter «a» verkortte de staart.

Het Fa-logo bevat een kort woord dat afkomstig is van de stam van twee Duitse woorden tegelijk: de eerste is «fabelhafte», de tweede is «fadenseife». Het bevat ook een symbool van vegetatie — een blad, als teken dat er natuurlijke extracten in de producten zitten.

Het openingsembleem heeft expressieve letters met grote schreven. In de huidige versie zijn ze gelijkmatig en soepel. Het palet was eerst helder, nu gedempt. De hoofdkleuren van het logo zijn blauw, geel, olijfgroen en wit.

2021 — heden

Fa Logo 2021-vandaag

De modernisering met het inkorten van schreven ging door. Geleidelijk aan werden ze zo kort dat ze helemaal verdwenen. Hun plaats werd ingenomen door de krommingen aan de uiteinden van de letters. Alleen de staart van de kleine letter «a» bleef scherp. Nu ziet het woord er een beetje groter en eleganter uit. Bovendien hebben de ontwerpers het vel verwijderd, waardoor de inscriptie veelzijdiger is geworden, omdat het handig is om het te gebruiken om producten van elke vorm te markeren — van smalle buizen tot brede potten.

Logo lettertype en kleuren

Fa Logo

Met het verdwijnen van schreven lijkt de letter «F» een ander lettertype te hebben gekregen, maar dat is niet zo — alleen de stijl is veranderd. Het lettertype is hetzelfde gebleven, alleen is er voor een andere versie gekozen. De kleur is het meest stabiel — deze is hetzelfde in alle varianten van het embleem. Het is een blauwe korenbloemblauw.

Logo Fa