Fa Logo

Fa Logo

Fa is een serie producten voor persoonlijke hygiëne die worden vervaardigd onder auspiciën van Henkel AG (Duitsland). Het bestaat sinds 1954, toen het voor het eerst werd geïntroduceerd door de fabrikant Dreiring, een van Henkel’s dochterondernemingen. Inmiddels is haar logo in meer dan 120 landen bekend.

Betekenis en geschiedenis

Fa Logo Geschiedenis

In de beginjaren van zijn bestaan ​​bood de Fa-lijn talk- en reepzepen aan, maar in 1975 onderging het een rebranding en breidde het assortiment aanzienlijk uit. De veranderingen hadden natuurlijk invloed op alle aspecten van het merk, niet alleen op de producten. Het logo is ook gecorrigeerd, dus het merk heeft er twee.

1954 – 1975

Het debuutembleem bestaat uit een afgekorte firmanaam en twee bladen. Ze bevestigen dat er alleen kruideningrediënten in de fles met deze naam zitten. Een letter is een hoofdletter, de andere is een kleine letter. Beide zijn omlijnd met een dunne lichtgrijze lijn. Het “a” -teken staat op het bovenste vel, terwijl het andere langs de onderrand loopt. De bladeren zijn langwerpig en hebben een groene rand.

1975 – heden

De huidige versie verscheen als resultaat van een herontwerp en herhaalt bijna de vorige versie. Het verschil tussen hen is klein, in kleine details. De ontwikkelaars hebben bijvoorbeeld de rand en het tweede vel verwijderd en het resterende vel ondersteboven gekeerd. Bij “F” sneden ze alle schreven af, met behoud van de miniatuuruitsteeksels, de letter “a” verkortte de staart.

Embleem

Het Fa-logo bevat een kort woord dat afkomstig is van de stam van twee Duitse woorden tegelijk: de eerste is “fabelhafte”, de tweede is “fadenseife”. Het bevat ook een symbool van vegetatie – een blad, als teken dat er natuurlijke extracten in de producten zitten.

Lettertype en kleuren

Het openingsembleem heeft expressieve letters met grote schreven. In de huidige versie zijn ze gelijkmatig en soepel. Het palet was eerst helder, nu gedempt. De hoofdkleuren van het logo zijn blauw, geel, olijfgroen en wit.