Essie Logo

Essie Logo

Essie is een manicuremerk dat over de hele wereld bekend staat als de beste fabrikant van vernissen en nagelverzorgingsproducten, evenals accessoires voor nail art. Hij verscheen in 1981 en behield tot op de dag van vandaag zijn persoonlijke identiteit. De maker is Essie Weingarten, naar wie het handelsmerk is vernoemd.

Betekenis en geschiedenis

Essie Logo Geschiedenis

Het Essie-logo is erg beknopt. Het bevat alleen een naam die de professionele stijl van het merk en zijn hoge status weerspiegelt. Bovendien verscheen het embleem gelijktijdig met de fabrikant — in 1981. Ze labelt nog steeds merkproducten, waardoor een duidelijk beeld van de inhoud van kleine glazen flesjes achter een minimalistisch ontwerp ontstaat.

Logo lettertype en kleuren

Essie Logo

Het persoonlijke kenmerk van een cosmeticabedrijf is tekst. Het bestaat uit een enkel woord «essie» met een brede spatie tussen de letters. Alle karakters zijn in kleine letters.

Logo Essie

Voor het logo kozen de ontwerpers voor een klassiek schreefloos lettertype genaamd ITC Avant Garde. Ze vervingen de vierkante punt boven de «i» door een ronde en vergrootten handmatig de afstand tussen de letters door deze uit te rekken. De hoofdkleur van het embleem is rood gekozen, de achtergrondkleur is wit. Dit contrast zorgt ervoor dat de letters zowel op het label als op het label duidelijk naar voren komen.