Epson Logo

Epson LogoEpson is een vooraanstaand merk voor printers, scanners, cartridges, projectoren en andere digitale apparatuur. Heeft meerdere dochterondernemingen. Onderdeel van de Seiko Group Corporation. Opgericht in 1942 als Daiwa Kogyo, Ltd. in de stad Suwa (Nagano, Japan).

Betekenis en geschiedenis

Epson Logo Geschiedenis

Dit bedrijf koos voor een eenvoudig logo met het woord «Epson», bestaande uit delen van de uitdrukking «Electronic Printer Son». Het verscheen in verband met de release van een nieuwe printerfamilie. Latere wijzigingen in de merknaam waren klein en brachten geen grote ontwerpwijziging met zich mee.

Het originele symbool bevat slechts één woord — de merknaam. Het is geschreven in het bedrijfstype Helvetica Neue — eenvoudig, recht, vet, schreefloos, doet vaag denken aan de Romeinse stijl.

Daarnaast zijn er versies met de tekst onderaan het logo — «Exceed your vision». De invoer is gemaakt in hoofdletters en neemt alle ruimte onder de bodem in beslag, dus het lijkt alsof het woord «Epson» er precies op staat.

Logo lettertype en kleuren

Epson Logo

De gerenommeerde fabrikant van printertechnologie vertrouwt op erkenning vanwege de onberispelijke kwaliteit van zijn producten. Maar hij heeft zijn logo sinds 1975 niet veranderd — vanaf het moment dat hij de nieuwste lijn printers met dezelfde naam uitbracht. Paradoxaal genoeg maakt dit feit het logo beroemd en aantrekkelijk. Dit betekent dat het bedrijf zoveel vertrouwen heeft in de perfectie van zijn producten dat het niet van plan is zijn toevlucht te nemen tot «manipulatie» van het logo. En het is heel eenvoudig: een strikte blauwe inscriptie op een witte achtergrond. De tekst is gebaseerd op de merknaam — Epson. Het is ontstaan ​​uit de fusie van de verkorte vormen van de uitdrukking «Son of Electronic Printer». Dit is een voorbeeld van hoe de naam van een succesvolle productlijn zich door het bedrijf verspreidde.

Voor de branding koos de fabrikant een eenvoudig lettertype: glad, gelijkmatig en schreefloos. Het komt zo dicht mogelijk bij het commerciële type Helvetica Neue 55 Bold.

Het basispalet is blauw en wit. Bovendien zijn er twee tinten blauw: met een bias in lila en blauw. Ook in gebruik zijn logo’s gemaakt in grijze en zwarte tinten. De achtergrond van de naam kan, afhankelijk van de opties, in een van de bedrijfskleuren worden geverfd.