Elseve Logo

Elseve LogoElseve is een van de lijnen van het bedrijf L’Oréal, dat bestaat sinds 1909 en een toonaangevende vertegenwoordiger is van de wereldwijde modemarkt. Het hoofdkantoor van de firma is gevestigd in Clichy (Frankrijk). De oprichter van het merk is Eugene Paul Louis Schueller.

Betekenis en geschiedenis

Elseve Logo

Het logo is volledig tekstueel en bestaat uit één woord — «Elseve». De naam van de serie is bewust gekozen omdat het moederbedrijf een reeks producten vervaardigt. En om het te groeperen, geeft het een aparte naam aan alle regels. Dit vertegenwoordigt de categorie haar- en hoofdhuidverzorgingsproducten. Sinds de oprichting heeft het maar één logo gehad.

Er is geen grafisch gedeelte in het logo — alleen tekst. Daarom kan vanuit het oogpunt van de getekende elementen alleen het diakritische teken van de letter «e» worden genoteerd. Het wordt afgebeeld als een omgekeerde komma, met de ene kant verdikt en de andere puntig.

Logo lettertype en kleuren

Logo Elseve

De letters hebben niet de gebruikelijke hoeken. Dankzij deze ontwerptechniek wordt elk symbool gezien als een haarlok: nu steil, nu gedraaid, nu met een halve krul. Dit is met opzet gedaan om het doel van de lijn te benadrukken. De kleur van het embleem is monochroom en bestaat uit een combinatie van zwart (letters) en wit (achtergrond).