Elizabeth Arden Logo

Elizabeth Arden LogoElizabeth Arden is een belangrijk merk van de Amerikaanse mode-industrie, opgericht in 1910 door zakenvrouw Elizabeth Arden, die het bij haar eigen naam noemde. Het is nu een dochteronderneming van cosmeticagigant Revlon, Inc. en houdt zich bezig met de productie van parfums, verzorgings- en decoratieve producten.

Betekenis en geschiedenis

Elizabeth Arden Logo

Na een reeks verkopen en aankopen heeft het bedrijf zijn eigen identiteit niet verloren, terug te zien in het logo. Vanaf het allereerste begin concentreerde ze zich op de rode deur, waarachter de hele wereld verborgen is — perfect en mooi. Het is alleen dat haar imago wordt gebruikt om de dagkuuroord Elizabeth Arden Red Door Salons te vieren. Het handelsmerk had geen andere varianten van het logo.

Het logo bestaat uit grafische en tekstdelen, die even belangrijk zijn. Ze weerspiegelen dezelfde informatie — ze demonstreren het oorspronkelijke merk. Op de meest prominente plaats (boven en midden) is er een rode deur. Het is een verticale rechthoek met zes geometrische miniatuurvormen — deurpanelen. Elk van hen is omlijnd met een witte streep. Hieronder staat de naam van het bedrijf «Elizabeth Arden», gemaakt in een klassieke stijl: de eerste letters zijn hoofdletters, de rest zijn kleine letters. Er zit een kleine inscriptie «New York» onder.

Logo lettertype en kleuren

Logo Elizabeth Arden

Voor de merknaam gebruikten de ontwerpers een grote print — traditioneel, maar in een origineel ontwerp. Ze maakten de bovenste schreven van «l», «b», «h», «d» recht. De lagere schreven zijn toegevoegd aan dezelfde letters, die meestal niet zichtbaar zijn. De tweede inscriptie is soberder: deze is uitgevoerd in een glad gehakt type. Het palet van het embleem is contrasterend: het bevat wit, rood en zwart.