EE Logo

EE Logo

De draadloze serviceprovider en de EE-provider behoren tot de Britse internationale holding BT Group plc. Tot 2012 heette de mobiele operator Everything Everywhere, maar toen lanceerde het een supersnel glasvezelnetwerk onder de merknaam EE en kreeg het een gelijkaardige naam. Het is het eerste bedrijf in het VK dat 4G-toegang biedt aan lokale bewoners.

Betekenis en geschiedenis

EE Logo Geschiedenis

EE had twee voorgangers: Orange UK en T-Mobile UK. Ze werkten in 2010 samen om het mobiele 2G-netwerk te delen. Deze handelsmerken verdwenen enkele jaren na de rebranding, die plaatsvond in 2012. Bovendien veranderde de exploitant tijdens de herstructurering niet alleen de naam, maar ook het logo: de ascetische inscriptie «alles overal» werd vervangen door twee gestileerde letters.

In 2015 verkochten telecombedrijven Deutsche Telekom en Orange SA hun joint venture aan de BT Group Holding. De overgang had echter geen enkele invloed op de identificatie van EE: het bedrijf behield zijn visuele stijl in de vorm waarin het nu bestaat.

2010 — 2012

Everything Everywhere Logo 2010-2012

De draadloze en bekabelde serviceprovider, die voortkwam uit de fusie van concurrerende merken, gebruikte de eerste twee jaar een logo met een grijs ‘alles overal’. De woorden bestonden uit kleine cursieve letters en waren gerangschikt in een ladder: de eerste bovenaan, en de tweede iets eronder en rechts. De minimalistische letters waren op een blanco witte achtergrond. De ontwerpers besloten af ​​te zien van felle kleuraccenten en extra details die de aandacht van de naam zouden kunnen afleiden.

2012 — heden

EE Logo 2012-vandaag

De netwerkoperator kreeg in 2012 de naam EE en markeerde de grootste bedrijfsrebranding in het VK. Het hernoemen vond plaats na de lancering van een nieuwe dienst, waardoor het bedrijf de status van eerste 4G-internetprovider in het land verwierf.

Tegelijkertijd verscheen er een logo zonder woordmerk. Adviesbureau Wolff Olins was verantwoordelijk voor de huisstijlwijziging. De ontwerpers schilderden «EE» af met stippen en plaatsten de letters in twee turquoise cirkels.

Logo lettertype en kleuren

EE Logo

Het embleem van de mobiele operator EE is in feite veel kleine en grote cirkels. Beide letters zijn opgebouwd uit 16 witte stippen die met elkaar zijn verbonden. Het eerste symbool staat bovenaan in een enorme cirkel en het tweede staat in dezelfde figuur, maar daaronder. Zoals bedacht door de auteurs, zou deze grafische compositie doelgerichtheid en openstaande perspectieven moeten aangeven. De eenvoudige vormen van de elementen zijn ontworpen voor de digitale ruimte. Om de nieuwe identiteit van het bedrijf te laten zien, animeerden de ontwikkelaars de puntjes in de commercials.

Toen de ontwerpers van Wolff Olins het logo creëerden, lieten ze zich alleen leiden door hun verbeeldingskracht, artistieke smaak en de eisen van het EE-leiderschap. Destijds bestond er geen enkel lettertype dat te vergelijken was met een inscriptie van kleine cirkels. Later verscheen op basis daarvan een eigen lettertypefamilie genaamd EE Nobblee.

Logo EE

De twee grote achtergrondcirkels zijn donkerblauw getint (# 17a09f), vergelijkbaar met Java (# 259797). Dit is een mooie basis voor de witte “EE”: de letters vallen op door het contrast en vallen meteen op. Deze grafische techniek hielp om de naam van het bedrijf te benadrukken, wat in combinatie met de puntjes de huisstijl helder en herkenbaar maakt.