Dr. Brandt Logo

Dr. Brandt LogoDr. Brandt is een legendarisch cosmeticamerk, gecreëerd door de niet minder legendarische dokter, schoonheidsspecialiste en schoonheidsinnovator Fredric Sheldon Brandt. Hij was de eerste die Botox-injecties gebruikte, dus hij kreeg de bijnaam «Baron Botox». Daarnaast pleitte de arts voor niet-invasieve verjongingsmethoden, stelde hij lasercorrectie voor en richtte hij een merk op onder zijn eigen naam, met veel aandacht voor de visuele identiteit.

Betekenis en geschiedenis

Dr. Brandt Logo

Het persoonlijke logo van het merk is echt individueel — het weerspiegelt de buitengewone persoonlijkheid van de oprichter. Hiervoor hebben de ontwikkelaars een logo met drie niveaus gemaakt dat van boven naar beneden leest. Ze gebruikten de slogan erin om het zo informatief mogelijk te maken. Over het algemeen had het gedurende het hele bestaan ​​van het bedrijf slechts één versie van het logo.

Logo lettertype en kleuren

Logo Dr. Brandt

Het persoonlijke identificatiemerk van het merk bestaat uit drie lijnen. Bovenaan staat het afgekorte woord «dr.», In het midden — «brandt», onderaan — «huidveranderende wetenschap». De belangrijkste daarvan is de centrale inscriptie. Het wordt in schril contrast gezet: witte letters op een zwart veld. Bij de andere twee elementen is het tegenovergestelde waar: de achtergrond is wit en de tekens zijn zwart. Door deze visuele techniek lijkt het logo gestreept: de eerste en derde regel zijn licht en de tweede is donker. De toppen van de benen «b» en «d» steken uit het veld en sluiten aan op de aangrenzende achtergrond.

Het embleem gebruikt twee soorten lettertypen: één getekend (individueel), de tweede gedrukt (traditioneel). De naam wordt uitgevoerd in brede gestroomlijnde karakters. De slogan in het logo is geschreven in een klassiek dun schreefloos lettertype. Monochroom — een combinatie van zwart en wit.