DISH Network Logo

DISH Network Logo

De satelliet-tv-serviceprovider DISH Network is eigendom van het bedrijf met dezelfde naam, dat ook eigenaar is van de mobiele operator DISH Wireless en de internet-tv-service Sling TV exploiteert. De voorganger van de telecomgigant was EchoStar Communications, dat in 1980 werd opgericht om schotelantennes, ontvangers en andere apparatuur te verkopen. Het registreerde het merk DISH Network in het voorjaar van 1996, een jaar na de lancering van zijn eerste communicatiesatelliet. En in 2008 werd het bedrijf EchoStar DISH Network Corporation.

Betekenis en geschiedenis

DISH Network Logo Geschiedenis

De naam van het bedrijf is afgeleid van de uitdrukking DIgital Sky Highway. Ondanks dat DISH een afkorting is, staat het in kleine letters op het logo. Zo is het altijd geweest: in 1996, toen EchoStar een satellietomroepdienst had, ontwikkelden ontwerpers het eerste woordmerk met een kleine letter. Misschien hadden ze een «i» nodig met een punt bovenaan om het te stileren als een communicatiesatelliet die een signaal naar de aarde zendt. Het basisconcept veranderde pas in 2012. Toen besloot het bedrijf te experimenteren door het kleurenschema bij te werken en enkele elementen te verwijderen. En in 2019 ging ze nog verder en koos ze voor een nieuw schreefloos lettertype dat niets te maken heeft met de gebruikelijke schreef.

1996 — 1999

DISH Network Logo 1996-1999

Het logo dat de satelliettelevisiedienst van de EchoStar Corporation vertegenwoordigt, had «schotel» in kleine letters. De tweede letter bestond uit zes gebogen lijnen, van beneden naar boven gerangschikt in aflopende volgorde, en een grote rode cirkel, die de satelliet symboliseerde. Achter het woord was een ring — de baan van de rotatie van het ruimtevaartuig.

Het tweede deel van de merknaam («NETWORK») werd in hoofdletters op de volgende regel geschreven. Zelfs daaronder stond het motto «Niets anders vergeleken» met een punt aan het eind. Hiervoor gebruikten de ontwerpers hetzelfde zwarte schreeflettertype als voor de rest van de tekst. En alle grafische elementen, inclusief de satelliet met zijn signalen en orbitale boog, waren donkerrood.

1999 — 2000

DISH Network Logo 1999-2000

Met een kleine herinrichting van het logo is het woord «schotel» compacter geworden. Misschien is dit effect ontstaan ​​doordat de rode ring op de achtergrond versmald was. De diameter van de cirkel, die de stip boven de gestileerde letter «i» markeerde, nam ook af en het aantal gebogen lijnen eronder werd teruggebracht tot vier. Het oude motto werd vervangen door de zin «Hoe zou je je tv willen?» De ontwerpers hebben het met de hand geschreven, waarbij ze een lettertype hebben gekozen met een lichte helling en onderling verbonden letters.

2000 — 2005

DISH Network Logo 2000-2005

Bij het ingaan van het nieuwe millennium heeft het telecommunicatiebedrijf het embleem opnieuw vereenvoudigd. Ze deed het motto weg om haar naam te benadrukken, waarvan het ontwerp praktisch ongewijzigd is gebleven.

2005 — 2012

DISH Network Logo 2005-2012

Een andere «cosmetische» update van het DISH Network-logo vond plaats in 2005. Op 16 augustus werd een versie van de badge gepresenteerd zonder de onderste helft van de rode ring en met een verkorte lijn van de bovenste boog, die niet verder ging dan de cirkel. De veranderingen kwamen als onderdeel van een rebranding onder de inspirerende slogan «Better TV for All».

Even later verscheen er een variant zonder het woord «NETWERK». En in 2010 kwam een ​​embleem met glanzende paars-roze bogen in gebruik. Het glanzende effect is gemaakt door een verloop en witte vlekken te gebruiken.

2012 — 2019

DISH Network Logo 2012-2019

In 2012 heeft het bedrijf zijn logo opnieuw ontworpen om de lancering van een nieuw product genaamd Hopper te vieren. Het verbeterde identiteitssysteem werd gepresenteerd op een van de promotionele evenementen. Na het herontwerp werd het minder technologisch: de bovenste helft van de orbitale boog verdween, en daarmee verdween het woord «NETWERK». Het resterende opschrift met de gestileerde communicatiesatelliet is volledig rood geverfd. Het oude vetgedrukte schreeftype is bewaard gebleven.

2019 — heden

DISH Network Logo 2019-vandaag

De eerste significante wijziging aan het lettertype vond plaats in 2019. De ontwikkelaars verwijderden de schreven en rondden de letterruimte «d» af, waardoor de bedrijfsnaam een ​​volledig nieuw uiterlijk kreeg. Het aantal boogvormige lijnen die de onderste «i» vervangen, is teruggebracht tot drie.

Er is ook een variant met de slogan «Tuned In To You». Deze zin staat onderaan. Het is geschreven samen met het woord «schotel» in witte letters en geplaatst in een rode cirkel.

Logo lettertype en kleuren

DISH Network Logo

Het DISH Network-logo vertegenwoordigt de satellietuitzendservice en aanverwante producten van het telecommunicatiebedrijf. Het belangrijkste grafische symbool ziet eruit als een cirkel met onderaan drie bogen. Dit is het klassieke symbool voor de satelliet en zijn signalen, dat sinds 1996 wordt gebruikt in plaats van de «i» in het woord «schotel». Tijdens de evolutie van het embleem verdwenen slechts drie bogen (in het begin waren er zes) en de ring die de baan van de satelliet aanduidde.

Logo DISH Network

In eerdere versies van het logo leek het lettertype erg op Times Bold, maar in 2019 veranderde DISH Network zijn traditie en dumpte het ten gunste van een gewaagde geometrische schreefloze tekst, die lijkt op Mostardesign’s Interval Sans Pro SemiBold. Het dupliceert ook het lettertype van het Sling-logo. In dit geval is de hoofdkleur van het woordmerk rood, hoewel het vroeger alleen voor grafische elementen werd gebruikt.