Dettol Logo

Dettol Logo

Dettol is een lijn antiseptica die voor het eerst werd uitgebracht in 1932. Het merk is van het Engels-Nederlandse bedrijf Reckitt Benckiser en is gespecialiseerd in desinfecterende en reinigende producten. Alle producten worden gemaakt op basis van ons eigen unieke recept.

Betekenis en geschiedenis

Dettol Logo Geschiedenis

Het logo bewijst visueel de bewering van de fabrikant dat zijn antiseptische preparaten 99,99 procent van de bacteriën doden zonder ze de minste kans te geven. Daarom kozen de ontwerpers een puntig zwaard als het belangrijkste element.

1933 — 1997

Dettol Logo 1933-1997

Vanaf het allereerste begin bevatte het Dettol-logo een sleutelelement: een zwaard, dat de overwinning op een potentieel gevaarlijke microflora symboliseerde. Het zag eruit als een grote verticale rechthoek, verdeeld in drie ongelijke delen. Het bovenste grijze segment omvatte de merknaam, het middelste zwarte segment — de inscriptie «antiseptisch kiemdodend», het onderste groen — het zwaard met een smal lemmet.

2010 — 2019

Dettol Logo 2010-2019

Gedurende deze periode was de rapier erg dun en wit met een sierlijk gebogen handvat. Onder haar was een oogverblindende gloed met stralen die in verschillende richtingen uiteenlopen. De achtergrond van het hoofdelement was een lichtgroene cirkel met aan de onderkant een verduistering. Bovenop stond het woord «Dettol» met een wazige witte omtrek om de reinheid rondom aan te geven.

2019 — heden

Dettol Logo 2019-vandaag

De moderne versie bestaat uit een groot zwaard, waarmee de ontwerpers een lichtzwaard hebben vervangen. Hiermee benadrukten ze het verhoogde vermogen van medicijnen om bacteriën te vernietigen. De delicate groene kleur veranderde in donker en verlichtte de onderkant van de cirkel waar een stralende gloed uit het uiteinde van het blad komt. Ze omcirkelden de achtergrond met een grijze ring.

Logo lettertype en kleuren

Dettol Logo

Eerst werd een zwaard afgebeeld op een individueel teken, daarna een zwaard. De punt van het lemmet glinstert van scherpte en helderheid. Dit betekent dat een koud steekwapen op passende en regelrechte wijze alle soorten gevaarlijke microflora doodt en een persoon beschermt tegen hun schadelijke effecten. Beide versies van het logo lijken oppervlakkig op elkaar omdat ze hetzelfde concept weerspiegelen.

Logo Dettol

Het lettertype dat wordt gebruikt voor de handelsmerknaam is nooit veranderd. Het woord «Dettol» is geschreven in een grotesk lettertype uit de categorie Sans Serif. De eerste letter «t» is uitgelijnd met het blad van het zwaard en is de voortzetting ervan. De primaire kleuren van beide emblemen zijn groen en wit gearceerd. Vroeger was blauw ook aanwezig, nu wordt donkergrijs gebruikt voor contrast.