Dermacol Logo

Dermacol LogoDermacol is een cosmeticamerk met een enorme lijst aan unieke producten, van make-up en UV-bescherming tot lichaams- en haarverzorgingsproducten. Het produceert ook een reeks geuren. Het bedrijf werd in 1966 opgericht door Olga Knoblochova en is gevestigd in de stad Praag (Tsjechië).

Betekenis en geschiedenis

Dermacol Logo

De producten van het merk zijn origineel, maar het logo is dat niet. Qua uiterlijk weerspiegelt het de emblemen van veel merken die in de mode-industrie werken. De merknaam lijkt op de symbolen van Dolce & Gabbana, Gucci, Chanel en Escada. Maar aan de andere kant kan het met recht als individueel worden beschouwd, omdat het is samengesteld uit de letters van zijn eigen naam. En het benadrukt de hoofdrichting van het Tsjechische bedrijf. Als basis gebruikte ze de Latijnse terminologie: «derma + kleur», dat wil zeggen «huid + kleur». Het resultaat is Dermacol.

Het logo bevat hoofdletters «D» en «C». Ze zijn met elkaar verweven, versierd in de vorm van een eenvoudig monogram, waarin de convexe delen van de letters op elkaar zijn geplaatst. De rechterkant «D» gaat over naar de linkerkant «C», waardoor ze erg doen denken aan de emblemen van veel beroemde modehuizen. De achtergrond voor het monogram is een roze halve cirkel met een golvende bodem — het beeld van de opkomende zon boven de zee. Aan de linkerkant staat de inscriptie «Dermacol», uitgevoerd in smalle letters in kleine letters, behalve de eerste.

Logo lettertype en kleuren

Logo Dermacol

Voor zowel de afgekorte als de volledige merknaam gebruikten de ontwerpers een serif-lettertype. In het monogram «DC» zijn ze groot, duidelijk zichtbaar, terwijl ze in het woord «Dermacol» miniatuur zijn en door de afronding nauwelijks opvallen. De basiskleuren van het embleem zijn roze, donkergrijs, wit.