DeLonghi Logo

De'Longhi LogoDeLonghi is een Italiaans concern dat zich bezighoudt met de productie van grote en kleine huishoudelijke apparaten. Het verscheen in 1902, toen Giuzeppe De’Longhi zijn eerste verwarmingsapparaat uitvond. Hij heeft momenteel veel vestigingen over de hele wereld en is eigenaar van grote merken.

Betekenis en geschiedenis

DeLonghi Logo Geschiedenis

Het logo van de bedrijvengroep is eenvoudig en democratisch. Het centrale element is het woord «DeLonghi». Er staat een lange regel boven de letter «e». Het is een diakritisch teken dat de lengte van de klinkers aangeeft.

De duidelijk gedefinieerde vormen geven de letters een bijzondere charme en maken het herkenbaar. De uiteinden van de gedrukte karakters zijn verdikt en versierd met korte schreven. Het lettertype is individueel: het is speciaal voor het logo ontwikkeld.

De naam van het concern is afgebeeld in een ovale rechthoek met twee contouren: wit en blauw. De geometrische vorm zelf is ook blauw. Omgekeerd is de inscriptie wit. Er zijn ook versies die diepzwart gebruiken in plaats van de hoofdkleur. Dit monochrome palet versterkt het contrast en vestigt de aandacht op het logo.

Logo lettertype en kleuren

DeLonghi Logo

Het logo van dit merk valt op door zijn standvastigheid: sinds het moment van goedkeuring is het niet één keer veranderd, daarom blijft het hetzelfde als in 1902. Het is een langwerpig ovaal horizontaal gelegen. Het embleem is herkenbaar aan de dunne blauwe rand die een schaduw vormt over de witte binnenstreep. Dit maakt het logo omvangrijk.

Dit wordt gevolgd door nog een langwerpig ovaal — een diepblauw licht met een inscriptie in het midden. De bedrijfsnaam is gemaakt in lichte brede letters met een minimale afstand tussen de tekens. Om de scheidende apostrof niet te verwijderen, plaatsten de ontwerpers deze boven de «e» in de vorm van een korte strook en gebruikten ze een hoofdletter voor de volgende letter. Het logo bevat ook een spel van tinten in de vorm van een verloopovergang van donkerblauw naar lichtblauw.

Logo DeLonghi

De fabrikant van huishoudelijke apparaten heeft voor zijn logo een breed serif-lettertype gekozen. De inscriptie is gemaakt met een combinatie van hoofdletters en kleine letters: «D» en «L» zijn hoofdletters, de rest zijn kleine letters. Het kleurenschema is traditioneel, gepatenteerd: het bevat verschillende tinten blauw en wit.