Dead by Daylight Logo

Dead by Daylight LogoDead by Daylight is een van de grootste conceptdoorbraken in het survivalhorror-genre. Dit is een project van de Canadese studio Behaviour Interactive, waardoor gamers zich een slachtoffer of een echte maniak-ripper kunnen voelen. Er zijn geen missies of tutorials voor één speler – er wordt aangenomen dat spelers alles al weten van klassieke horrorfilms. De taak van de overlevenden is om verschillende generatoren te vinden en te lanceren om een ​​van de twee deuren te openen en te ontsnappen. De kansen worden groter als de spanning wordt vervangen door ervaring en berekening.

Betekenis en geschiedenis

Dead by Daylight Logo Geschiedenis

De multiplayer horrorspel werd in 2016 uitgebracht voor het Windows-platform. In de daaropvolgende jaren heeft de ontwikkelstudio het originele spel aangevuld en verbeterd. Het enige dat niet is veranderd, is het logo dat helemaal aan het begin verscheen en de cover sierde van elke nieuwe versie van Dead by Daylight.

Het ziet er stijlvol en ongebruikelijk uit, in tegenstelling tot het grafische ontwerp van het terrein in de fictieve wereld. Locaties worden willekeurig gegenereerd, maar schitteren niet met visuele en architectonische variatie – de makers van de horror hebben meer aandacht besteed aan de plotcomponent.

Het logo, als het officiële “gezicht” van het spel, heeft echter een speciale plaats in dit verhaal. Het angstaanjagende patroon van bloedstroken en menselijke schedels creëert een sfeer van horror, zodat gamers weten wat hen te wachten staat. Dit is een weerspiegeling van het concept van Dead by Daylight, zij het niet helemaal compleet.

De vier verticale strepen met schedels erop zien eruit als lijdende mensenzielen. En ze lijken erg op de wapens van een van de vele maniakken. Zoals je weet, kunnen gebruikers in het spel de rol van huurmoordenaar uitproberen. Op het beginniveau is de keuze niet al te groot: er zijn maar drie opties met verschillende persoonlijke vaardigheden. Onder hen is The Wraith, die een staaf in de vorm van een ruggengraat met een schedel in zijn hand houdt – de zogenaamde Azarov’s Skull.

Volgens de plot was de naam van The Wraith in het verleden Philip Ojomo. En het gevaarlijke wapen van de maniak zijn de botten van zijn voormalige baas. Opmerkelijk is dat de verticale elementen van het embleem qua vorm sterk lijken op de schedel van de Azarov, behalve dat er geen ruggengraat is. Het is niet bekend of dit per ongeluk is gebeurd, of dat de ontwerpers ze specifiek op elkaar hebben laten lijken om alle delen van de horror visueel in één richting te verbinden.

Logo lettertype en kleuren

De volledige naam van het spel staat onderaan het logo, gemarkeerd met “TM”. Het gebruikte lettertype is van de Roboto-familie, die speciaal voor Google en het Android-systeem is uitgevonden door typograaf Christian Robertson. Voor de uitdrukking “DEAD BY DAYLIGHT” kozen de ontwerpers voor de Roboto Light-versie – een dunne en gelijkmatige omtrek van schreefloze letters. Deze zeer eenvoudige letters balanceren de visueel zware tekening. Bovendien kan het zich niet alleen onder, maar ook aan de rechterkant bevinden, afhankelijk van de context.

Alle elementen zijn zwart geverfd – zelfs een streep bloed, die alleen kan worden herkend aan de spray die in alle richtingen wordt verspreid. Op donkere achtergronden zoals gamecovers is het logo echter helemaal wit. Afwisseling van kleuren is toegestaan ​​als dit nodig is voor een betere perceptie van de inscriptie en de afbeelding.