Dead by Daylight Logo

Dead by Daylight Logo

Dead by Daylight is een van de grootste conceptdoorbraken in het survivalhorror-genre. Dit is een project van de Canadese studio Behaviour Interactive, waardoor gamers zich een slachtoffer of een echte maniak-ripper kunnen voelen. Er zijn geen missies of tutorials voor één speler — er wordt aangenomen dat spelers alles al weten van klassieke horrorfilms. De taak van de overlevenden is om verschillende generatoren te vinden en te lanceren om een ​​van de twee deuren te openen en te ontsnappen. De kansen worden groter als de spanning wordt vervangen door ervaring en berekening.

Betekenis en geschiedenis

Dead by Daylight Logo Geschiedenis

Wat is dood bij daglicht?

Dead by Daylight is het ultieme survival-horrorgenre dat een horrorsfeer creëert. Maar daarin kunnen gamers zich, in tegenstelling tot standaardspellen, niet alleen in de rol van slachtoffer voelen. Ze krijgen de kans om het masker van een maniak op te zetten die alle overlevenden probeert te vangen. Dit is een ambitieus project van de Canadese studio Behaviour Interactive.

De multiplayer horrorspel werd in 2016 uitgebracht voor het Windows-platform. In de daaropvolgende jaren heeft de ontwikkelstudio het originele spel aangevuld en verbeterd. Het enige dat niet is veranderd, is het logo dat helemaal aan het begin verscheen en de cover sierde van elke nieuwe versie van Dead by Daylight.

Het ziet er stijlvol en ongebruikelijk uit, in tegenstelling tot het grafische ontwerp van het terrein in de fictieve wereld. Locaties worden willekeurig gegenereerd, maar schitteren niet met visuele en architectonische variatie — de makers van de horror hebben meer aandacht besteed aan de plotcomponent.

2016 — 2021

Dead by Daylight Logo 2016-2021

Het logo, als het officiële «gezicht» van het spel, heeft echter een speciale plaats in dit verhaal. Het angstaanjagende patroon van bloedstroken en menselijke schedels creëert een sfeer van horror, zodat gamers weten wat hen te wachten staat. Dit is een weerspiegeling van het concept van Dead by Daylight, zij het niet helemaal compleet.

De vier verticale strepen met schedels erop zien eruit als lijdende mensenzielen. En ze lijken erg op de wapens van een van de vele maniakken. Zoals je weet, kunnen gebruikers in het spel de rol van huurmoordenaar uitproberen. Op het beginniveau is de keuze niet al te groot: er zijn maar drie opties met verschillende persoonlijke vaardigheden. Onder hen is The Wraith, die een staaf in de vorm van een ruggengraat met een schedel in zijn hand houdt — de zogenaamde Azarov’s Skull.

Volgens de plot was de naam van The Wraith in het verleden Philip Ojomo. En het gevaarlijke wapen van de maniak zijn de botten van zijn voormalige baas. Opmerkelijk is dat de verticale elementen van het embleem qua vorm sterk lijken op de schedel van de Azarov, behalve dat er geen ruggengraat is. Het is niet bekend of dit per ongeluk is gebeurd, of dat de ontwerpers ze specifiek op elkaar hebben laten lijken om alle delen van de horror visueel in één richting te verbinden.

De volledige naam van het spel staat onderaan het logo, gemarkeerd met «TM». Het gebruikte lettertype is van de Roboto-familie, die speciaal voor Google en het Android-systeem is uitgevonden door typograaf Christian Robertson. Voor de uitdrukking «DEAD BY DAYLIGHT» kozen de ontwerpers voor de Roboto Light-versie — een dunne en gelijkmatige omtrek van schreefloze letters. Deze zeer eenvoudige letters balanceren de visueel zware tekening. Bovendien kan het zich niet alleen onder, maar ook aan de rechterkant bevinden, afhankelijk van de context.

Alle elementen zijn zwart geverfd — zelfs een streep bloed, die alleen kan worden herkend aan de spray die in alle richtingen wordt verspreid. Op donkere achtergronden zoals gamecovers is het logo echter helemaal wit. Afwisseling van kleuren is toegestaan ​​als dit nodig is voor een betere perceptie van de inscriptie en de afbeelding.

2021 — heden

Dead by Daylight Logo 2021-vandaag

De moderne versie van het logo werd uitgebracht voor de vijfde verjaardag. In feite bleven alle oude elementen erin, maar werden ze opnieuw gerangschikt. Op deze manier brachten de auteurs nieuwe prioriteiten aan het licht. Zo is de zin «Dood bij daglicht» nu veel groter dan het pictogram. Het is in een ander soort vet geschreven. Schedels met strepen die naar beneden stromen, zoals eerder, lijken op een spoor van de klauwen van een wild beest, maar in dit geval worden ze gepresenteerd in de vorm van een miniatuurteken, daarom zijn ze volledig onzichtbaar. Er is ook een dwarslijn.

Logo lettertype en kleuren

Dead by Daylight Logo

Voor de inscriptie in de bijgewerkte stijl kozen de ontwerpers een lettertype dat lijkt op verschillende soorten lettertypen: Cocogoose, MADE GoodTime Grotesk en Gotham Black. Geleid door hun stijl hebben de ontwikkelaars een originele versie gemaakt die voldoet aan de moderne eisen.

Maar de huisstijlkleuren in de gemoderniseerde versie vallen samen met de vorige: ze zijn ook monochroom en bestaan ​​uit een combinatie van wit en zwart. De eerste dient als achtergrond, de tweede voor de basiselementen.

Logo Dead by Daylight

Wat betekent het Dead by Daylight-logo?

In het allereerste Dead by Daylight-logo symboliseerden schedels met zwarte strepen lijdende zielen. In de moderne versie zijn de vier verticale lijnen die diagonaal zijn doorgestreept, vergelijkbaar met de markeringen die gewoonlijk worden gebruikt voor het tellen in een telkaart. In de context van survival-horror staat het stokpatroon voor het tellen van de slachtoffers van de maniak.

Wat is de overlevering van Dead by Daylight?

Volgens de plot van het spel zitten de overlevenden vast in het gebied waar ze worden achtervolgd door een psychopaat. Hoe ze daar kwamen, het verhaal is stil, want het belangrijkste doel van de personages is om uit de val te komen. Bovendien heeft elke Dead by Daylight-maniak zijn eigen speciale biografie.