Darphin Logo

  Darphin Logo

  Darphin is een Frans merk dat in 1959 is opgericht door kinesitherapeut en formuleringsauteur Pierre Darphin, naar wie het is vernoemd. Het merk biedt natuurlijke oliën en plantaardige producten voor gezichtsverzorging. Het is nu onderdeel van de Estée Lauder Companies.

  Betekenis en geschiedenis

  Darphin Logo

  Het merklogo is zo eenvoudig mogelijk – verbaal, met belangrijke informatie. In de cosmetica-industrie wordt dit gedaan zodat het logo overzichtelijk op kleine etiketten en bakjes met verzorgingsproducten wordt geplaatst. In dit opzicht is het embleem klassiek. Bovendien had het merk vanaf de oprichting tot op de dag van vandaag slechts één teken van visuele identiteit.

  Het bevat een inscriptie van twee woorden. Ze zijn gerangschikt in twee regels: bovenaan – “Darphin” (merknaam), onderaan – “Parijs” (locatie). Het eerste woord is vetgedrukt en breed geschreven. Er zijn subtiele schreven aan de uiteinden van de letters die de massieve karakters erg elegant maken. Het onderste deel is gemaakt met een gehakte grotesk met vrije ruimte tussen de letters en is gescheiden van de bovenste helft door twee lijnen, rechts en links geplaatst.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Darphin

  Het embleem gebruikt twee soorten lettertypen: serif en sans serif. De bovenste inscriptie heeft kleine streepjes langs de randen, terwijl de onderste ontbreekt. Het woord “Darphin” is geschreven met een dichte rangschikking van letters, “Paris” – met grote intervallen tussen de karakters. Het kleurenpalet bevat alleen donkergrijs.