Cricket Wireless Logo

  Cricket Wireless Logo

  Cricket Wireless is een Amerikaanse draadloze communicatiedienst die de hele Verenigde Staten bestrijkt. De lijst met abonnees bevat 10 miljoen mensen. De grondlegger van het systeem is Leap Wireless International, dat het in maart 1999 heeft gemaakt. Het is nu eigendom van AT&T Inc. Het merk wordt gelanceerd in de stad Chicago, Illinois. De huidige locatie van het hoofdkantoor is Atlanta, Georgia.

  Betekenis en geschiedenis

  Cricket Wireless Logo Geschiedenis

  De aanbieder was niet bedoeld als een volledige bron die het hele land bestrijkt. Zijn primaire taak was het verlenen van diensten in een beperkt seingebied. In 2014 kocht AT&T het van Leap Wireless International en fuseerde het met Aio Wireless. Op het moment van de overname was het abonneebestand al ongeveer 4,5 miljoen consumenten.

  Het aanvankelijke dekkingsgebied was Chattanooga, Tennessee. Sindsdien wordt de aanbieder beschouwd als een middelgrote organisatie die zich richt op kleine landelijke markten. Tegenwoordig is het echter het bedrijf dat voor het eerst toegang kreeg tot het 5G-netwerk, dat in augustus 2020 werd uitgerold.

  In het najaar van 2007 kondigde MetroPCS een fusie aan met Leap Wireless en rapporteerde een deal van $ 5,3 miljard. Dat was precies het bedrag dat ze bereid was te betalen voor Cricket Wireless. Minder dan twee weken later wees Leap het aanbod echter af en twee maanden later trok het officieel de aanvraag in. In december van dat jaar verwierf Cricket de Hargray Communications Group, een ultramoderne draadloze communicatiedienst.

  In september 2008 tekende Cricket een 10-jarig roamingcontract met MetroPCS. Ze lanceerden samen Premium Extended Coverage, een partnerservice die 14 draadloze bedrijven omvat. Vervolgens werd een contract getekend voor een 5-jarige 3G EVDO Sprint-applicatie.

  In de zomer van 2013 stemde AT&T ermee in het moederbedrijf over te nemen, waarvoor het $ 1,2 miljard betaalde. De deal werd bijna een jaar later goedgekeurd door de FCC. Eind 2016 sloot de operator uiteindelijk het 2G-netwerk, maar behield de oorspronkelijke identiteit. In totaal heeft dit merk drie emblemen.

  1999 – 2011

  Cricket Wireless Logo 1999-2011

  Het bedrijfslogo bestaat uit slechts één element: de naam van de draadloze dienst. Tegelijkertijd combineert het woord “Cricket” zowel tekstuele als grafische functies. Het feit is dat zijn “K” interessant wordt gespeeld, die aanzienlijk verschilt van de rest van de letters in kleur, grootte en stijl van ontwerp. De ontwerpers verlengden de bovenste delen zo hoog dat de kruising van de lijnen diep naar beneden ging, waardoor het symbool lijkt op de Latijnse “V”. De rest van de elementen zijn in een strak, smal schreefloos lettertype, waarbij zowel c als e perfect rond zijn.

  2011 – 2014

  Cricket Wireless Logo 2011-2014

  In 2011 werd het vorige logo licht gecorrigeerd. Om de wijziging door te voeren, hoefden de ontwerpers alleen de zwarte letters te vervangen door groen (zoals de “K”) en de tweede helft van de merknaam, Wireless, rechtsonder toe te voegen. De letters zijn in een subtiele variatie van hetzelfde lettertype. De rest blijft hetzelfde – kleine letters, een precieze V-vormige hoek en een verkorte onderste helft van de halfronde “e”.

  2014 – heden

  Cricket Wireless Logo 2014-vandaag

  Er wordt nu een embleem met een stevigere letters gebruikt. Het is in brede, vetgedrukte letters met de nadruk op de diagonale “K” -streep in plaats van op de hele letter. De bovenste regel wordt ingenomen door het woord “Cricket” met een bijna perfect ronde “c” en uitgelijnde “e”, waarvan de onderkant nu evenredig is met de bovenkant. Bovendien hebben de ontwerpers de uitstekende slagen verwijderd van de “r”, “i” en de helft van de balk “t”. Op de tweede rij plaatsten ze het woord ‘Wireless’ door het zwart te schilderen en naar links te schuiven.

  Logo lettertype en kleuren

  Cricket Wireless Logo

  Vanaf het allereerste begin draaide het logo-ontwerp om twee belangrijke elementen: groen en de originele gestileerde “K”. Welke veranderingen zich ook voordeden in bedrijfssymbolen, deze twee factoren waren altijd aanwezig, zelfs als de ontwerpers ze enigszins hadden aangepast. De huidige versie bevat een unieke brief met een trapeziumvormige streep in olijftint.

  Voor de debuutversie kozen de ontwikkelaars een lettertype in de stijl van de jaren 30 van de vorige eeuw, dat lijkt op Trebuchet, gemaakt door Vincent Connare. In het laatste logo is het lettertype vervangen door het geometrische schreefloze type ITC Avant Garde Gothic Bold. Het is geschreven door ontwerpers Herb Lubalin en Tom Carnase en bracht het uit in de jaren zeventig.

  Logo Cricket Wireless

  De kleur van het logo is ook uniek, hoewel het wordt geassocieerd met het meest populaire spectrum – groen. Het debuutembleem gebruikt een combinatie van zwart met een moerastint # 00ac42, terwijl het moderne logo een combinatie van olijfgroen # 60a82c gebruikt.