Compaq Logo

Compaq Logo

Compaq, een revolutionair Amerikaans bedrijf dat sinds 1982 met succes personal computers en software produceert en verkoopt. Haar alma mater bevindt zich in Houston, Texas. Compaq opereert sinds 2002 onder het beschermheerschap van zijn voormalige concurrent Hewlett-Packard (HP) en heeft een nichemarkt gecreëerd voor middelgrote zakelijke computers, in tegenstelling tot het duurdere moederbedrijf. Over het algemeen staat het bedrijf bekend om zijn benadering van het optimaliseren van software en pc-componenten, evenals om zijn agressieve prijsbeleid. Dit betekent dat Compaq, als reactie op de producten van concurrenten, computers produceerde die goedkoper waren, maar tegelijkertijd productiever. Vóór de fusie met HP werkte Compaq aan IT-producten samen met veel bekende merken, waaronder Microsoft, Motorola, IBM, Packard Bell, Novel en meer.

Betekenis en geschiedenis

Compaq Logo Geschiedenis

Tegenwoordig is het moeilijk om je een leven voor te stellen zonder onze elektronische assistenten — telefoons, laptops en computers, maar weinig mensen weten en herinneren zich hoe het allemaal begon. De eerste giganten van de internationale markten voor personal computers en later laptops verliezen nu hun erkenning, worden vervangen door modieuzere modellen, agressievere marketing van nieuwkomers op de markt en, in het algemeen, meer geavanceerde manieren om te concurreren voor hun marktsegment . En toch is er één bedrijf dat zijn chips nog steeds niet heeft verloren, en dus de koper, en dat is de wereldberoemde pc-fabrikant Compaq in het verleden.

1982 — 1993

Compaq Logo 1982-1993

Sinds de oprichting heeft het bedrijf een minimalistische stijl in het logo behouden, waardoor het is gemaakt in donkergrijs, eenvoudig en duidelijk, met alleen de naam van het bedrijf. Personificatie van het laconieke acroniem «Compatibiliteit en kwaliteit» (in vertaling, compatibiliteit en kwaliteit). De letters werden gepresenteerd in een licht afgerond lettertype, iets naar rechts gekanteld, met een gele tot rode verloopstreep onder het algemene logo, wat kleur toevoegde.

1993 — 2007

Compaq Logo 1993-2007

Sinds 1993 heeft het logo van het bedrijf een kleurverandering ondergaan van grijs naar rood, met scherpe hoeken aan de letter «M» en de letter «Q» aan het einde van de staart kreeg een kleine spleet. Tegelijkertijd verloren «P» en «A» het. Ondanks de kleur is de symboliek niet veranderd; het woord Compaq is gebleven en blijft het hoofdlogo van het bedrijf.

Sinds de overname zijn de meeste producten van Compaq vernoemd naar het moederbedrijf HP 2000-serie, en toch is het logo van het bedrijf bewaard gebleven en kreeg het in 2013 zijn huidige uiterlijk. Met kleine wijzigingen wordt het gebruikt voor de Braziliaanse, Indiase, Midden-Oosterse markten en een aantal landen in Zuidoost-Azië.

2007 — 2013

Compaq Logo 2007

In 2013 werd een bijgewerkt en momenteel definitief logo aan het publiek gepresenteerd, dat van kleur veranderde in scharlaken, de letters opnieuw afgerond, het logo veranderde het herkenbare woord niet. Van de belangrijkste, het ontwerp van de laatste letter van het woord «Q» is veranderd, de snede aan de staart (rechtsonder) is groter geworden, wat lijkt op de Latijnse letter «C» — de eerste letter van de naam, evenals de laatste «Q», waardoor het mogelijk is om het beroemde logo in te korten en een verwijzing te maken naar de volledige naam van het bedrijf. Sindsdien hebben de nieuwste modellen een enkele «Q» op hun doppen aangenomen zonder het risico te lopen hun identiteit te verliezen.

Logo lettertype en kleuren

Compaq Logo

Het hedendaagse Compaq-logo resoneert met een al lang bestaande minimalistische agenda. Op het eerste gezicht is het eentonig en ongecompliceerd. Maar als je goed kijkt, heeft het dezelfde rijke betekenis als kleur. Rood-oranje geeft een goed contrast tegen een witte achtergrond, oogt energiek en trekt de aandacht. De afgeronde randen van de letters, het woord «Compaq» op het logo zonder hellingen, «Q» en «C» gecombineerd in één semantisch veld — alsof ze tegen de consument zeggen: «We zijn betrouwbaar en up-to-date ”.

Logo Compaq