Color Street is een modemerk uit de Verenigde Staten dat innovatieve nagellakken presenteert die zijn geproduceerd met behulp van een gepatenteerde technologie. Het verscheen in 1988 op initiatief van zakenman Fa Park. Zijn hoofdspecialisatie is alles voor nail art. Denk hierbij aan kunstnagels en lak met een specifiek kleurenpalet, direct drogend en hoogglans. Het bedrijf werd opgericht in New York. Nu zijn de productielocaties gevestigd in de stad Clifton, New Jersey.
Betekenis en geschiedenis
Dit cosmeticamerk begon met problemen. Om precies te zijn, van de problemen die ze zag, toen een taxipassagier probeerde snel haar nagels te repareren en ze in de auto te lakken. Fa Park keek naar de trieste actie bij de stoplichten en toen hij thuiskwam, ging hij meteen naar de winkel voor nagellak om te beginnen met experimenteren. Hij bracht onder wisselende omstandigheden vernis aan op verschillende soorten papier tot hij de perfecte afwerking kreeg. Als gevolg hiervan ontdekte de ondernemer een unieke formule, die hij patenteerde en begon deze in productie te brengen.
Het merkconcept is gebaseerd op het principe van schoonheid en bruikbaarheid. Dit zijn ongelooflijk heldere kleuren die gemakkelijk kunnen worden aangebracht, snel drogen en gemakkelijk kunnen worden verwijderd. In zijn modieuze nagellakken weerspiegelt de fabrikant in de eerste plaats moderniteit en ten tweede veelzijdigheid. Dit idee werd belichaamd in het logo, omdat het bestaat uit een basispalet voor nail art. Dit zijn heerlijke verven, 100% lak, glanzend, met een onberispelijk glanzend oppervlak.
De combinatie van moderniteit, helderheid en bruikbaarheid van producten wordt weerspiegeld in het bedrijfslogo. Aan de ene kant bevat het strikte zwarte elementen, aan de andere kant bestaat het uit magische iriserende insluitsels. Deze combinatie geeft een gevoel van feest, zelfs in zakelijke, alledaagse omstandigheden. Het logo heeft twee basisonderdelen: tekst en afbeeldingen. Ze zijn allebei zo eenvoudig mogelijk, licht en niet rommelig met een massa onderdelen. Ze laten duidelijk de eenvoud zien die een cosmeticabedrijf dat gepatenteerde nagellak maakt nastreeft.
De inscriptie is de naam van het handelsmerk, samengesteld uit twee woorden van verschillende stijlen. Het eerste fragment van de zin staat bovenaan. Het is vetgedrukt, kleine letters. De letters hebben een optimale afstand, wat zorgt voor leesbaarheid en waarnemingsgemak. De karakters zijn afgerond, gestroomlijnd, gehakt. Er zijn geen scherpe overgangen. De tweede helft van de naam neemt de onderste regel in beslag. De tweede helft is gemaakt in tegenstelling tot de eerste, omdat de tekens erin zo dun mogelijk zijn, met duidelijke rechte hoeken zowel binnen als buiten. Het woord is geschreven in hoofdletters, die bijna dicht bij elkaar zijn geplaatst.
Het grafische gedeelte bestaat uit kleurrijke veelkleurige vlekken van het neonspectrum. Ze brengen de sfeer van de producten van het merk over, belichamen de toon van nagellak en vertegenwoordigen hun basisassortiment. De zes stippen splitsen de bedrijfsnaam in tweeën, waardoor deze niet samensmelt. Ze zien eruit als een stippellijn die met dunne kwasten op wit papier is aangebracht. Miniatuurcirkels zijn geschilderd in rood, geel, blauw, donkerblauw, roze, paars. Heldere accenten springen meteen in het oog, zelfs met een vluchtige blik op het logo — ze trekken aan en intrigeren, waardoor je geïnteresseerd raakt in producten.
Logo lettertype en kleuren
]Color Street heeft maar één persoonlijke identiteit om het merk herkenbaar te maken. Het is sinds het begin niet veranderd en werd goedgekeurd aan het begin van de carrière van het merk. Een dergelijke symboliek bevat twee tegenstellingen — bruikbaarheid en helderheid. Dat wil zeggen, de oprichter van het bedrijf benadrukt het idee van een gemeenschappelijk beeld. Het feit dat er in elke situatie, in elke kleding, zeker een plaats zal zijn voor kleurigheid — in de vorm van glanzende, goed verzorgde nagels.
Het logo maakt gebruik van twee soorten lettertypen. Het eerste deel van de titel is in een lettertype dat sterk lijkt op FontSite Inc.’s Avalon Book, maar met dikkere letters. Het tweede woord is geschreven in een lettertype dat lijkt op Aovel Sans Regular, dat is gemaakt door ontwerper Alvaro Thomaz.
Het kleurenpalet in het embleem is helder en verzadigd, onderdeel van het neonspectrum. Het wordt gedomineerd door rood, paars, donkerblauw, geel, roze en hemelsblauw. De letters zijn zwart geverfd, waardoor ze opvallen tegen de witte achtergrond.