Collistar Logo

Collistar LogoCollistar is een Italiaans cosmeticamerk dat is gestart in 1968 en in 1982 is gereorganiseerd onder leiding van Daniela Sacerdote. Momenteel maakt het deel uit van de Bolton Group BV-structuur en houdt het zich bezig met de release van de gelijknamige lijn voor make-up, gezichts- en lichaamsverzorging.

Betekenis en geschiedenis

Collistar Logo

Na de restauratie van de productie vond een grote rebranding plaats, die het logo-ontwerp licht beïnvloedde. Gedurende de lange geschiedenis van het handelsmerk heeft het echter altijd maar één logo gehad, ontwikkeld op basis van de naam.

De persoonlijke badge toont een gestileerde letter «C». Het is een overzichtssymbool dat doet denken aan Packman. Bovendien zit er een ruit in. Door de dubbele lijn komen de elementen duidelijk naar voren. Hieronder staat het tweede deel van het logo — de merknaam.

Logo lettertype en kleuren

Logo Collistar

Het embleem gebruikt een miniatuur schreeflettertype. Voor «L» en «T» hebben ze een golvende vorm, voor «C» en «S» zijn ze schuin afgesneden, voor de rest hebben ze een klassieke rechte lijn. De letters zijn smal, langwerpig. De ruimte ertussen is minimaal, waardoor het lijkt alsof ze zijn samengevoegd. Het hoofdpalet van het logo is rood. De achtergrond is wit.