Colgate-Palmolive Logo

Colgate-Palmolive Logo

Colgate-Palmolive is een ontwikkelaar, fabrikant en verkoper van producten voor thuis, gezondheid en persoonlijke verzorging. Opgericht in 1806, is het merk uitgegroeid tot een industriële gigant met een origineel persoonlijk identificatiemerk. Tegenwoordig bevindt het handelsmerk, geopend door ondernemer William Colgate in Lower Manhattan, zich in het hart van New York, VS, en is het logo over de hele wereld bekend.

Betekenis en geschiedenis

Colgate-Palmolive Logo Geschiedenis

De debuutemblemen hebben het niet overleefd, omdat de onderneming in het begin herhaaldelijk haar activiteiten stopte, waarna deze werd heropend. Er is maar één ding bekend: ze waren voornamelijk informatief en introduceerden kopers bij het bedrijf en zijn producten. Nu wordt het logo gebruikt, goedgekeurd in 1972.

Logo lettertype en kleuren

Colgate Palmolive Logo

De huidige versie bestaat uit twee elementen: tekst en een grafisch symbool. De naam is uitgevoerd in hoekige, geometrische letters. Het wordt voorafgegaan door de afkorting «CP». De ontwerpers maakten het in de vorm van twee verbonden borden met een smalle binnenopening. Bovendien mist de letter «P» het bovenste fragment van het been, waardoor het vergelijkbaar is geworden met de «C», die zich in een spiegel bevindt. Het resultaat is een horizontaal ovaal, in tweeën gedeeld door een dunne witte lijn.

Logo Colgate Palmolive

Het woord «Colgate-Palmolive» is in hoofdletters en geschreven in een standaard gehakt lettertype. De letters zijn breed, iets naar rechts gekanteld. Het logopalet bevat drie kleuren: blauw (afkorting), zwart (volledige naam) en wit (achtergrond).