Clinique Logo

Clinique LogoClinique is een Amerikaans parfum- en cosmeticamerk dat in 1968 verscheen. Het maakt deel uit van Clinique Laboratories en behoort samen met de Estée Lauder Companies. Het is gemaakt door Carol Phillips (redacteur van modetijdschrift Vogue) en Norman Orentreich (beroemde dermatoloog) in opdracht van de familie Lauder.

Betekenis en geschiedenis

Clinique Logo Geschiedenis

Het Clinique-logo is consistent. In de loop van enkele decennia zijn er kleine wijzigingen in aangebracht die de algehele visuele perceptie niet beïnvloedden.

De huidige versie bevat een inscriptie in verouderde letters. Op de randen van de letters zijn schreven met gekrulde scherpe hoeken afgebeeld. De dikte van de streek is ongelijk. Door hun ongebruikelijke vorm lijkt het alsof het woord wordt weerspiegeld op het wateroppervlak. Dit is vooral merkbaar in het voorbeeld van «N».

De versiering van gedrukte karakters kan worden gekenmerkt door drie bijnamen: «progressief», «zacht» en «geïndividualiseerd». Ze belichamen het historische erfgoed van het merk.

Logo lettertype en kleuren

Logo Clinique

Het handelsmerklogo wordt gepresenteerd in twee kleuren. De combinatie van zwart en wit wordt als een klassieker beschouwd: het donkere woord «Clinique» op een lichte achtergrond. Maar er zijn ook eerdere versies die diepe blauwgroene en blauwgrijze tinten combineren.

De letters bevinden zich tussen twee horizontale lijnen van gemiddelde dikte. Soms zit er een C-vormig embleem boven. Deze letter is vetgedrukt en ziet eruit als een verticale rechthoek met afgeronde hoeken. Het is gesloten in plaats van open: de afstand tussen de omgevouwen randen is minimaal.