Clearasil Logo

Clearasil Logo

Clearasil is een cosmeticamerk dat acne- en huidverzorgingsproducten maakt. De oprichter is Ivan Combe. Het bestaat al sinds 1950, toen clerasil, een dermatologisch medicijn om acne te bestrijden, in de Verenigde Staten werd uitgevonden. Tegenwoordig is het een van de bekendste merken ter wereld.

Betekenis en geschiedenis

Clearasil Logo Geschiedenis

Het embleem heeft te allen tijde de naam van het bedrijf gedragen, die het ontving van zijn eerste acnebehandeling. Tegenwoordig zijn er twee varianten van het logo bekend, die elkaar bijna identiek herhalen. De uitzondering zijn de enkele details die elke versie uniek maken.

1950

Het debuutembleem is een eenvoudig opschrift met zwarte letters op een witte achtergrond. De tekst is uitgevoerd in een klassiek schreefloos – plat, langwerpig, schreefloos. Het enige hoogtepunt is de diepte van het perspectief op het vliegtuig. Dat wil zeggen, het woord “Clearasil” wordt horizontaal-diagonaal geschreven – met de laatste letters alsof ze diep de ruimte in gaan. Om dit te doen, hebben de ontwerpers het laatste fragment enigszins verhoogd zonder de hoogte van de symbolen te veranderen.

2000

Het bedrijf schakelde over op een logo met een radicaal andere stijl. Ronde borden werden vervangen door strikt geometrische, met vloeiende overgangen in het hoekgedeelte. Voor de letters “a” hebben de ontwikkelaars het onderste fragment afgesneden, voor de “r” hebben ze het bovenste verwijderd. Ze maakten een punt boven de “i” in de vorm van een miniatuurrechthoek. Rechts van de inscriptie zijn er drie veelkleurige strepen die er met een halfovaal omheen lopen. De blauwe, rode en grijze lijnen zijn willekeurig geplaatst en overlappen elkaar op sommige plaatsen. Ze hebben een verdikt midden en puntige uiteinden.

2010

Deze versie bevat donkerblauwe ronde letters. Bovendien hebben de ontwerpers de ruit boven de “i” vervangen door een rode stip. Ze voegden ook een accolade toe, die ze horizontaal plaatsten, naar beneden wijzend.

2010 – heden

In de huidige versie van het logo is de grafische structuur volledig veranderd. De onderste accolade, die eerder was toegevoegd, werd door de ontwerpers gecorrigeerd en veranderde deze in een driehoekige aanwijzer. Bovendien vergrootten ze het gebied van het embleem aanzienlijk en maakten het de achtergrond voor de enige inscriptie. Daarom staat de naam van het cosmeticamerk nu op een brede rechthoek.

De onderkant van de geometrische vorm is puntig en benadrukt door een grijze streep met een licht verloop: hij is donkerder aan de linkerkant en lichter aan de rechterkant. Het woord “Clearasil” beslaat de onderste helft van het logo. Bovenaan is er een vrije blauwe ruimte. De witte letters zijn in dezelfde stijl als voorheen. Ze vallen duidelijk op tegen een donkere achtergrond. Bij “l”, “a”, “i”, “r” wordt de onderkant van de poten afgesneden en onder een kleine hoek afgerond.

Embleem

Merknamen hebben een gemeenschappelijk element: de naam van het bedrijf. Het is in alle varianten aanwezig. Het moderne logo heeft een omgekeerde accolade die een puistje voorstelt.

Lettertype en kleuren

Beide versies hebben verschillende soorten lettertypen. In het eerste embleem is het van contouren voorzien, met verschillende afgeknotte elementen op de letters. Het tweede logo gebruikt een combinatie van gestroomlijnde hoofdletters en kleine letters. Het standaardlettertype is gewoon schreefloos. De belangrijkste kleuren zijn blauw, rood, zilver.