Clarins Logo

Clarins Logo

Clarins is een Frans cosmeticamerk dat in 1954 werd opgericht door geneeskundestudent Jacques Courtin-Clarins, die het bij zijn achternaam noemde. Nu is het een groot wereldberoemd bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van luxe cosmetica en parfumerieën.

Betekenis en geschiedenis

Clarins Logo Geschiedenis

Het handelsmerklogo is gebaseerd op de naam, aangezien het in de modewereld gebruikelijk is om producten in kleine flesjes, potjes en tubes te markeren. Het woord «Clarins» is duidelijk zichtbaar en de minimalistische stijl maakt het gemakkelijk om het logo over te brengen op labels, omslagen en reclame-oppervlakken.

Logo lettertype en kleuren

Clarins Logo

Gedurende het hele bestaan ​​van het cosmeticamerk had het maar één logo, dat nog steeds wordt gebruikt. Het bevat twee inscripties, gerangschikt in lagen en boven en onder geschetst met gebogen lijnen. De bogen hebben een lichte verdikking in het midden en lopen taps toe aan de uiteinden. Het woord «Clarins» wordt horizontaal in het midden geplaatst, en «Paris» eronder.

Logo Clarins

Hoewel de focus op het lettertype ligt, heeft het niet veel variatie. De bovenste letters hebben een klassiek serif-lettertype, terwijl de onderste exact dezelfde stijl heeft. Bovendien bevinden de letters zich in het eerste woord dicht bij elkaar, in het onderste — met een kleine uitsplitsing. Het kleurenpalet is monochroom: het bevat een combinatie van rood (letters, bogen) en wit (achtergrond).