CenturyLink Logo

CenturyLink Logo

Telecommunicatiebedrijf CenturyLink staat bekend om het leveren van breedbandtoegang via een wereldwijde glasvezelinfrastructuur. Maar het wordt anders genoemd — Lumen Technologies. Het merk CenturyLink is alleen behouden voor een specifieke klantencategorie, namelijk woningen en kleine bedrijven die kopernetwerken gebruiken. Vertegenwoordigers van bedrijven ontvangen op hun beurt een breed scala aan digitale diensten, waaronder IT-advies, spraakproducten, webbeveiliging, cloudopslagbeheer, IoT en nog veel meer.

Betekenis en geschiedenis

CenturyLink Logo Geschiedenis

Het hernoemen van CenturyLink naar Lumen Technologies is niet de enige wereldwijde verandering in de geschiedenis van de gigantische operator. Dit bedrijf heeft zichzelf verschillende keren geherpositioneerd, waarbij zijn naam, concept en visuele identiteit zijn veranderd. Zijn vroegste voorganger was de Oak Ridge Telephone Company, een pionier op het gebied van telefonie. Het werd gekocht door de familie Williams in 1930, toen abonnees het land water moesten geven om de kwaliteit van de verbinding te verbeteren.

In 1946 besloot Clarke Williams het systeem te automatiseren en had hij al alles gekocht wat hij nodig had, maar de bankier die beloofde de lening uit te geven, stierf plotseling. Het benodigde bedrag werd verstrekt door een kennis van Joe Sydney Carter. Geïnspireerd door zijn succes begon de ondernemer andere telefoonmaatschappijen in verschillende staten op te kopen. Toen het er 15 waren, verenigde hij ze in de Centrale Telefoon- en Elektronica-holding.

Het telecombedrijf experimenteert voortdurend met namen en logo’s. Bovendien volgde ze in het laatste geval het pad van vereenvoudiging en verliet ze complexe grafische symbolen. Lumen Technologies (voorheen CenturyLink) heeft als enige opvallende element gekozen voor een minimalistisch woordmerk met een kort blauw streepje.

1968 — 1971

Central Telephone and Electronics werd opgericht in 1968, drie jaar na de dood van George Lee, de schoonvader van Clarke Williams die hem hielp zijn bedrijf te runnen. Na het verlies van een onvervangbare manager, besloot de eigenaar van telefoonnetwerken om ze te combineren in één structuur om de controle over alle toegangslijnen te vereenvoudigen. Het hoofdkantoor is verhuisd naar de stad Monroe.

1971 — 1999

Century Telephone Enterprises Logo 1971-1999

In 1971 werd de Central Telephone and Electronics-holding de Century Telephone Enterprises-onderneming. Ze begon onmiddellijk kleinere onafhankelijke bedrijven op te kopen en was een van de eersten in de VS die de mobiele markt betrad. Het logo was een weerspiegeling van geavanceerde technologie. Het grafische element zag eruit als een diamant en bestond uit clusters van verschillende groottes, die konden worden geïnterpreteerd als een symbool van een verbinding of een verzonden signaal.

Aan de rechterkant stonden de eerste twee woorden van de bedrijfsnaam, onder elkaar geschreven. Er werden verschillende lettertypen voor gebruikt: vet en met een contrasterende lijndikte en smal met letters naar boven verlengd. Ze waren verenigd door zwarte kleur, vierkante vorm en het ontbreken van schreven.

1999 — 2010

CenturyTel Logo 1999-2010

In 1998 begon het bedrijf met de voorbereidingen voor een rebranding om de diensten Century Cellunet, PTI Communications, Century Long Distance en Century Telephone samen te voegen onder de naam CenturyTel. Het nieuwe merk werd in 1999 goedgekeurd en begon tegelijkertijd het logo te gebruiken met een blauwe schuine belettering «CENTURYTEL» op de achtergrond van een rode ring. Ondanks het feit dat alle letters in het woord met een hoofdletter waren geschreven, vielen de eerste «C» en de achtste «T» opvallend hoog op. De twee rode bogen boven en onder vertegenwoordigen een abstracte rotatiebaan.

2010 — heden

CenturyLink Logo 2010-vandaag

Na de fusie met de telefoonoperator Embarq Corporation werd het bedrijf omgedoopt tot CenturyLink. In 2010 werd de nieuwe naam officieel. Als onderdeel van de herstructurering verscheen een groen rond embleem. Het bestond uit twaalf kleine groene driehoekjes, opgesteld in een ring en met scherpe hoeken naar binnen gericht. De zwarte letters «CenturyLink» namen de plaats rechts in. De ontwerpers verdeelden het visueel in tweeën, waarbij het tweede deel vetgedrukt werd gemarkeerd. Deze versie van het logo, samen met de merknaam, wordt nog steeds gebruikt voor sommige diensten van het bedrijf.

2020 — heden

Lumen Technologies Logo 2020-vandaag

In 2020 kreeg het telecommunicatiebedrijf een nieuwe naam — Lumen Technologies. Het wordt weerspiegeld in het moderne woordteken, dat een korte inscriptie «LUMEN» bevat. Het ontwerp volgt de traditie van 1971-1999 toen het logo een vierkant lettertype had. Alleen de hoofdletter «E», verdeeld in twee delen, valt visueel op. Het bestaat uit een blauwe streep (boven) en een zwarte lijn die haaks is gebogen (onder).

Logo lettertype en kleuren

CenturyLink Logo

Een van de lettertypen op het Century Telephone Enterprises-logo leek erg op Salzburg Serial Regular, een moderne geometrische schreefloze letter van SoftMaker. In 1999-2010 werd gotisch vet cursief met verlengingen aan de uiteinden gebruikt voor de inscriptie. Toen veranderde het lettertype: het eerste deel van het CenturyLink-embleem leek op Urbano Regular en het tweede lettertype leek op Urbano Bold.

Logo CenturyLink

Het laatste logo met het woord «LUMEN» is het meest ongewone. De ontwerpers kozen voor een vierkant lettertype met afgeronde hoeken en schreefloze letters. Daarbij maakten ze de letter «E» gestileerd door de bovenste lijn opnieuw te schilderen in een felblauw om te contrasteren met de zwarte lijnen.