Caudalie Logo

Caudalie LogoCaudalie is een cosmeticamerk gevestigd in de hoofdstad van Frankrijk en opgericht in 1995 als innovatief merk. De oprichters zijn ondernemers Mathilde en Bertrand Thomas, die druiven verbouwden. Het waren zijn extracten die ze gebruikten als basis voor natuurlijke gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten, maar ook voor geuren en maskers.

Betekenis en geschiedenis

Caudalie Logo

Het merk werd opgericht door professor Joseph Vercauteren, een polyfenolspecialist aan de Universiteit van Farmacie in Bordeaux. Hij vertelde het paar over de ontdekking en ze gebruikten unieke formules. Over het algemeen doordringt het druiventhema alles wat met dit bedrijf te maken heeft, inclusief de naam en symbolen. De merknaam wordt geassocieerd met de gelijknamige eenheid, die wordt gebruikt op het gebied van wijnonderzoek. Het werd ook de basis voor het bedrijfslogo, maar de fabrikant had er maar één.

Het persoonlijk identificatiemerk bevat de merknaam. Twee elementen getuigen van het wijnthema: «U», afgebeeld in de vorm van een vat, en een punt boven de kleine letter «i», gemaakt in de vorm van een druivenbes. Het bevindt zich diagonaal en is naar de rechterkant gericht. Onder het woord «Caudalie» staat een kleine inscriptie «Paris».

Logo lettertype en kleuren

Logo Caudalie

Het logo gebruikt twee lettertypen: het eerste is voor de naam van het bedrijf, het tweede is om de locatie aan te geven. Het bovenste woord is in een schreeflettertype met een combinatie van hoofdletters en kleine letters. De onderkant is geschreven in klassieke groteske — rechte gehakte letters. Het palet van het embleem is discreet en bestaat uit een rokerige groene kaki.