Carex Logo

Carex LogoCarex is een handelsmerk van Cussons, een bedrijf met meerdere merken met hoofdkantoor in Manchester (VK). Ze is gespecialiseerd in het maken van accessoires om de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren en in de productie van producten voor persoonlijke verzorging. Het werd opgericht in 1994.

Betekenis en geschiedenis

Carex Logo

Het embleem van het merk bevat zijn naam in een donkerblauwe ellips. De rijke kleur is geïnspireerd op de avondlucht. Over het algemeen had het gedurende de hele periode van zijn bestaan ​​twee logo’s: het eerste en het eigenlijke, dat verscheen na de overgang naar de structuur van een Brits bedrijf.

Het ovaal is het eerste dat in het oog springt bij het kijken naar de branding van dit merk. De geometrische vorm heeft een regelmatige vorm en een lichtgrijze rand rond de randen. Bovendien lijkt de zilveren kleur meer op een metalen kap, omdat er lichtreflecties op zitten. In het midden, tegen een blauwe fluwelen achtergrond, staat het grote woord «Carex». «Cussons» is erboven geschreven in kleine letters, wat staat voor merkeigendom. Nog hoger is een dunne wikkelstrip.

Logo lettertype en kleuren

Logo Carex

Het embleem gebruikt twee soorten lettertypen. De centrale inscriptie is gemaakt in een individueel afgerond lettertype, dat gedrukte en handgeschreven tekens combineert. Het bovenste woord heeft een schuine spelling en is gemaakt met gehakte letters, waarbij «n» en «u» zonder poten elkaar ondersteboven herhalen. Het kleurenpalet bestaat uit blauw, grijs en wit.