Carefree Logo

Carefree Logo

Carefree is een bekend Amerikaans merk maandverband voor dames. De producten werden voor het eerst geïntroduceerd in 1976 en hadden eind jaren 70 meer dan de helft van de markt in beslag genomen. Het merk is momenteel eigendom van Edgewell Personal Care Corporation, met het hoofdkantoor in Shelton, Connecticut.

Betekenis en geschiedenis

Carefree Logo Geschiedenis

Vanaf het moment van verschijnen tot op de dag van vandaag heeft het bedrijf vijf versies van het logo gewijzigd en gebruikt nu de zesde. Bij alle varianten was het belangrijkste element de inscriptie — de merknaam. Het woord «Zorgeloos» zag er anders uit, maar was bijna altijd licht en schuin. De grafische aanduiding verscheen later. De belangrijkste aftelling in de geschiedenis van logo’s dateert uit 2004, toen het merk stevig op de internationale markt was gevestigd. Er waren geen merkbare veranderingen in de structuur.

2004 — 2011

Carefree Logo 2004-2011

Het embleem van deze tijd bestaat uit een cursieve inscriptie en een afbeelding van een bloem met zes bloembladen. Ze hebben de vorm van klassieke kussens zonder vleugels.

2011 — 2016

Carefree Logo 2011-2016

Nu gebruikt het bedrijf een logo zonder bloem: de ontwerpers hebben het in 2011 verwijderd. Daarna veranderden ze het palet, waardoor het pastel werd.

2016 — heden

Carefree Logo 2016-vandaag

Ontwerpers hebben voor het moderne logo gekozen voor een intensere fuchsia-tint. Daarom is de inscriptie nu gemaakt in neonroze met een vleugje lila. Het basislettertype is hetzelfde gebleven, maar er zijn enkele wijzigingen aangebracht. Zo zijn bijvoorbeeld «r» (de bovenste slag is iets dunner gemaakt) en «f» (de onderste helft is afgewerkt en in de tegenovergestelde richting gebogen) gecorrigeerd.

Logo lettertype en kleuren

Carefree Logo

Het belangrijkste detail van de Carefree persoonlijke badge is de naam. Het grafische element was alleen aanwezig in de versie van 2004. Het was een kamillebloem waarvan de bloembladen op maandverband leken.

Logo Carefree

Het merk gebruikt een cursief opschrift. Kalligrafische letters: «c», «a» en «e» alsof ze met de hand zijn geschreven. Het embleem is gemaakt in roze: eerst was het helder, maar nu is het ingetogen.

In het nieuwe logo hebben de ontwikkelaars het oude lettertype behouden en enigszins gecorrigeerd. Het originele palet is verschoven naar een helder-nude spectrum, zoals in de versie van 2004, dus het logo gebruikt nu een rijke fuchsia kleur.