Canon Logo

Canon Logo

Canon is de grootste multinational die foto- en videocamera’s, printers, diagnostische apparatuur en optische instrumenten produceert. Ze beheerst met succes de markt van elektronica, kantoor- en huishoudelijke apparaten. Het kreeg zijn huidige naam in 1969, en daarvoor stond het bekend als Canon Camera Co. Inc., Precision Optical Instruments Laboratory en Precision Optical Industry Co. Ltd.

Betekenis en geschiedenis

Canon Logo Geschiedenis

Het Canon-logo is verschillende keren geëvolueerd. De ontwikkelaars hebben het lettertype en de kleur gewijzigd, waardoor alleen het algemene concept overblijft.

1934 — 1937

Kwanon Logo 1934-1937

Het eerste bedrijfslogo bevat veel kleine details. Het stelt de meerarmige godin Kwanon voor, van wie wordt aangenomen dat ze mensen helpt. Ze zit in een lotushouding in een brandende zwarte ring. Hierboven staat het woord «CAMERA», en hieronder is «KWANON». De naam van het mythologische wezen is in vurige letters geschreven.

1934 — 1935

Kwanon Logo 1934-1935

De kunstenaars behielden het woord «Kwanon» en verwijderden alle andere elementen. Om het logo aantrekkelijk te maken, werd een gekruld handgeschreven lettertype gebruikt.

1935 — 1953

Canon Logo 1935-1953

In 1935 verscheen het eerste Canon-logo. Het is ontwikkeld door een grafisch ontwerper die betrokken was bij reclamemerken.

1953 — 1956

Canon Logo 1953-1956

Typografen hebben de lijnen dikker gemaakt en het type zelfverzekerder. Nu valt het woord merkbaar op.

1956 — heden

Canon Logo 1956-vandaag

In 1956 introduceerde het bedrijf een rode versie van het embleem. Het is gebaseerd op een aangepast logo uit 1935.

Logo lettertype en kleuren

Logo Canon

Canon vormt de basis van de visuele identiteit van het merk. Dit woord is afgeleid van de naam van de godin van de genade Kwanon, die als basis diende voor het moderne merkconcept. Ontwerpers kozen voor typografisch ontwerp en vermeden handgetekende elementen.

Exclusief logo-lettertype ontworpen door de Italiaan Gio Fuga. Het wordt gekenmerkt door kleine scherpe schreven aan de bovenkant van de letters, ronde vormen en ongelijke lijndikte. De afgeschuinde letterruimte geeft de indruk dat de «O» naar links gekanteld is.

Er zijn twee versies van het palet: rood en wit als hoofdpalet en zwart en wit als secundair. Ze worden op dezelfde manier gebruikt, afhankelijk van de kleur van de contextruimte. Rood symboliseert vastberadenheid en vastberadenheid en belichaamt de kernwaarden van Canon, en daarom hebben de ontwerpers ervoor gekozen.