Cadiveu Logo

Cadiveu LogoCadiveu is een innovatief cosmeticamerk dat zich heeft gericht op duurzame haar- en hoofdhuidproducten. Hij houdt zich niet alleen bezig met de productie van producten, maar ook met de ontwikkeling van unieke formules, waarvoor hij samenwerkt met vele laboratoria. Het merk is gevestigd in Brazilië en staat bekend om het gebruik van natuurlijke ingrediënten.

Betekenis en geschiedenis

Cadiveu Logo

De merksymbolen zijn gebaseerd op een combinatie van twee soorten lettertypen, omdat het belangrijkste element van het logo de naam is. Zoals elke fabrikant die producten met een eigen naam op kleine flesjes moet begeleiden, kozen ze voor het tekstformaat.

Het logo bestaat uit twee delen: het bovenste fragment bevat het woord «Cadiveu», het onderste — «Professional». Er zit een dun lijntje tussen, wat de merknaam onderstreept. Alle hoofdletters versmelten ermee. Bovendien zijn «C» en «E», evenals «A» en «U» bijna identiek. De ontwerpers probeerden ze enigszins te veranderen en originaliteit toe te voegen. Om dit te doen, hebben ze de uitstekende uiteinden «C» afgesneden en het binnenste lumen «E» verbreed. Ze verwijderden de rand van de letter «A» en beeldden deze af in de vorm van een langwerpige boog.

Logo lettertype en kleuren

Logo Cadiveu

Het bedrijf heeft de nadruk gelegd op de tekst, dus het lettertype is tot in detail uitgewerkt. Het hoogtepunt van het embleem is het individuele lettertype — grotesk, in stukjes gesneden. Het eerste woord is uitgevoerd in brede lijnen met een kleine opening tussen de tekens, waardoor de indruk wordt gewekt dat ze in elkaar overvloeien. Het tweede deel van de titel gebruikt een dun lettertype uit dezelfde categorie (sans serif), maar met een breed scala aan tekens. Voor het logo koos het merk voor een neon roze kleur.