Byju’s Logo

Byju's Logo

Byju’s is een jong Indiaas bedrijf voor digitale technologie. Het biedt producten voor afstandsonderwijs en mobiel leren. De oprichters van het bedrijf zijn ondernemers Byju Raveendran en Divya Gokulnath, die het in 2011 hebben geopend. Inmiddels is het uitgegroeid tot de meest waardevolle organisatie op het gebied van educatieve programma’s. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bangalore, in de staat Karnataka (India).

Betekenis en geschiedenis

Byju's Logo Geschiedenis

Het merk verscheen dankzij de toepassing van dezelfde naam, die in 2011 werd gelanceerd door Think and Learn Pvt Ltd. De softwareontwikkelaar en eigenaar van de service was een getrouwd stel — Byju Raveendran en Divya Gokulnath. Hij is een ingenieur die studenten leerde examens af te leggen en ze voor te bereiden op toetsen, zij is een onderwijskundige. Hun tandem resulteerde in een bedrijf dat online leerproducten aanbood op basis van hulpprogramma’s voor K-12, evenals materialen voor competitieve examens.

In 2012 won Think and Learn aan populariteit en behaalde het de prestigieuze ratings van Deloitte Technology Fast 50 en Deloitte Technology Fast 500 Asia Pacific en verlaat ze nog steeds niet. Na 4 jaar werken aan digitale software genaamd Byju’s: The Learning App, lanceerde ze het in de zomer van 2015. In 2017 verscheen het Byju Math-hulpprogramma voor kinderen en het Byju Parent Connect-programma, waarmee ouders het leerproces van een kind konden volgen.

Dit werd gevolgd door een aantal grote acquisities met de intrede van het bedrijf op het internationale niveau. Zo groeide de populariteit van de gelijknamige educatieve producten, die niet alleen een serie werden, maar ook een onafhankelijk merk met zijn eigen symbolen. In totaal zijn er twee logo’s in zijn arsenaal. Ze zijn in wezen vergelijkbaar en verschillen slechts in kleine details.

2010 — 2017

Byju's Logo 2010-2017

Het debuutembleem verscheen bij de release van het eerste programma. Ze vergezelde haar niet alleen, maar presenteerde haar, aangezien het alleen een informatieve en inleidende tekst bevatte. De basis voor het logo is een lila vierkant met afgeronde hoeken. Aan de randen had het hoogtepunten en schaduwen, waardoor het driedimensionaliteit kreeg, dus het bord werd gezien als een knop om het aangekondigde hulpprogramma te starten. De naam was opgesplitst in twee regels: bovenaan stond het woord «Byju’s» in grote groteske letters, onderaan stond «The Learning App» in kleine letters. Ze werden geplaatst op lichtlila en donkerpaarse achtergronden met een golfachtige scheiding van tinten.

2017 — heden

Byju's Logo 2017-vandaag

Het eigenlijke logo oogt modern en bestaat niet alleen uit tekstuele elementen, maar ook uit grafische. Het is een diagonaal «B»-vormig pictogram in het midden en de linkerbovenhoek. In het eerste geval is de letter groot, expressief, met een diepe schaduw aan de rechterkant en met een witte rand. Het ziet er volumineus uit, alsof het boven het oppervlak is verheven.

Het bovenste deel toont een soortgelijk symbool, maar in een verkleind formaat en in een wit miniatuurvierkant. Ook de naam van het merk staat ernaast. De ontwerpers veranderden de stijl door het begin van elk woord met een hoofdletter te schrijven. De uitzondering is «Byju’s»: het is in hoofdletters. De ontwikkelaars hebben de ronding van de borden behouden, maar hebben aan de «B» gewerkt, waardoor de middenbalk is verkleind.

De identiteit van dit jonge Indiase bedrijf is goed herkenbaar, want vanaf het begin kreeg het een eigen «gezicht» — een paars bol vierkant. Het dient als een basisplatform voor het plaatsen van de rest van de elementen, die er dankzij het contrast helder en pakkend uitzien.

Logo lettertype en kleuren

Byju's Logo

Het embleem gebruikt niet één, maar twee soorten lettertypen. Het woord «Byju’s» is geschreven in een lettertype dat doet denken aan JCfonts’ Linotte Bold of S-Core’s Core Sans ES 75 Extra Bold met een kleine «B» wijziging. «The Learning App» wordt uitgevoerd in eenvoudig grotesk, zo dicht mogelijk bij Museo Sans Rounded 700 of Core Sans AR 55 Medium. Het kleurenschema is ongewijzigd: er is altijd een combinatie van paars (vierkant) en wit (letters).

Logo Byju's