Brawl Stars Logo

Brawl Stars Logo

Een testversie van de online game Brawl Stars werd uitgebracht in 2017 en de wereldwijde lancering vond plaats in 2018. Dit is een MOBA, dat wil zeggen een actievolle strategiegame met RPG-elementen. De gameplay is gebaseerd op een competitie tussen twee teams, waarbij elke speler zijn eigen held bestuurt met speciale vaardigheden. Het belangrijkste doel is om het hoofdgebouw te beschermen en de vijand te verslaan, waarvoor je ervaringspunten moet krijgen en eigenschappen moet verbeteren.

Betekenis en geschiedenis

Brawl Stars Logo Geschiedenis

In korte tijd heeft de game drie logo’s veranderd. Hiermee zijn de identiteitsexperimenten afgerond: Brawl Stars blijft de klassieke badge gebruiken die in 2018 verscheen. Deze bevat verschillende elementen, waaronder een gestileerde belettering en een ster met vleugels.

2017 — 2018

Brawl Stars Logo 2017-2018

Vanaf het allereerste embleem van Brawl Stars wordt duidelijk dat dit een kleurrijk spel is met cartoon-graphics. De centrale afbeelding is een gouden zespuntige ster die voorkomt in het fictieve universum. Zo staat ze afgebeeld op de iconen van de sterrenkrachten.

De ster bevat verschillende kleursegmenten van verschillende tinten en is omlijnd met een zwarte streep langs de omtrek. Direct ervoor staat de naam van het spel: erboven staat het blauwe woord «BRAWL», en eronder staat de rode «STARS» die op drie plaatsen is geschoten met een pistool.

2018

Brawl Stars Logo 2018

Een jaar na de lancering veranderde de bètaversie van logo. In de nieuwe interpretatie is de ster veel kleiner en bevindt hij zich onder de witte en rode inscriptie «BRAWL STARS». In het midden van de zespuntige figuur bevindt zich een schedel — hetzelfde als op de spelmunten. Er zijn geen sporen meer van de schoten, maar het schieten wordt duidelijk gesuggereerd door twee pistolen die van achter de ster naar buiten kijken.

Deze keer hebben de ontwerpers aandacht besteed aan de achtergrond. Ze versierden de achtergrond met een ornament van blauwe schedels en vulden het aan met blauwe multidirectionele strepen van verschillende tinten.

2018 — heden

Brawl Stars Logo 2018-vandaag

De wereldwijde lancering van Brawl Stars was een andere reden voor de logo-update. De ontwikkelaars verwijderden de kleurrijke achtergrond en lieten een lege ruimte achter. Dit maakte het mogelijk om de naam van het spel en de gouden ster met de schedel te benadrukken. Na het herontwerp ziet de badge er vriendelijker uit omdat de pistolen zijn vervangen door twee witte engelenvleugels.

Het belangrijkste element van het logo is een van de in-game valuta’s — een munt met de afbeelding van een schedel. Het wordt gebruikt om gouden en zilveren «pakken» te kopen of om verschillende aankopen in de winkel te doen. Goederen kunnen bijvoorbeeld gadgets en stopcontacten zijn.

Een ander belangrijk onderdeel van het embleem is de ster. Dit is de personificatie van de zogenaamde «star forces» uit het spel. Er zijn er 88 — elke jager heeft er twee. Ze ontgrendelen nieuwe vaardigheden die helpen in de strijd. De aanwezigheid van een dergelijk item in een personage wordt aangegeven door een asterisk met vleugels aan de zijkanten.

Logo lettertype en kleuren

Brawl Stars Logo

Het logo voor de definitieve versie van Brawl Stars is ontwikkeld op basis van de vorige. Het erfde het lettertype Nougat met ongebruikelijke vette letters in een retrostijl. Het lettertype behoort tot de serif-klasse, maar heeft gekartelde, hoekige en zeer korte schreven. Symbolen lijken ook te «springen». De ontwerpers benadrukten dit effect door de symmetrie van het stiksel te doorbreken.

Logo Brawl Stars

Zowel de afbeelding als de belettering zijn erg kleurrijk omdat ze uitnodigend moeten zijn voor het spel. Het woord «BRAWL» is wit, «STARS» is rood en de ster en de munt zijn geschilderd in verschillende tinten goud. Ze zijn omgeven door brede zwarte schaduwen en contouren die het logo beter zichtbaar maken tegen een lichte achtergrond.