Box Logo

Box LogoBox, Inc. Is een Amerikaans internetbedrijf met functionaliteit voor cloudopslag en bestandshosting. Het werd in 2005 opgericht door Aaron Levie, een student aan de University of Southern California, later vergezeld door zijn jeugdvriend Dylan Smith. Het bedrijf is nu gespecialiseerd in het delen van inhoud en het beheren van cloudbestanden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië (VS).

Betekenis en geschiedenis

Logo Box

De basis voor het toekomstige bedrijf was het studentenproject Aaron Levie, toen de jongeman aan de universiteit studeerde. Omdat hij besefte dat zijn idee echt een geweldig businessplan zou kunnen zijn, stopte hij met de universiteit, richtte een bedrijf op en leidde het. De oud-student werd CEO, en hij bood de functie van financieel manager aan zijn oude vriend aan.

In 2009, na vier jaar in bedrijf te zijn geweest, deed de internetdienst een winstgevende overname: het kocht Increo Solutions. Het is een startup voor het opslaan en uitwisselen van documenten in de cloud. Het programma is gebaseerd op het principe van algemene toegang met weergave via een browser. Nu zijn applicaties en officiële clients aangepast voor verschillende platforms: Windows, macOS, mobiele versies.

In 2012 trok het startende bedrijf veel investeerders aan die er serieus geld in hebben geïnvesteerd, wat zorgde voor een succesvolle start. Dit werd gevolgd door een reeks veelbelovende aankopen en fusies die het imago van de internetservice beïnvloedden. Nu is het een ontwikkeld bedrijf dat de mogelijkheid biedt om op afstand met bestanden te werken volgens verschillende schema’s: Personal, Business, Enterprise. Stabiele ontwikkeling en constante vraag hebben ertoe geleid dat de dienst het logo jarenlang niet heeft veranderd — om altijd herkenbaar te zijn en in het gezichtsveld van de klant te blijven.

Logo lettertype en kleuren

Box Logo

Het individuele storage-hosting-bord is niet alleen gebaseerd op de naam, maar ook op het concept, want een doos is een tijdelijke opslagplaats voor zakenpapieren, waar dan veel vraag naar zal zijn. Daarom symboliseert het onopvallend samenwerking met inhoud — het feit dat bestanden naar elkaar kunnen worden overgedragen, gebruikers kunnen uitnodigen om ze te bekijken en ook documenten kunnen bewerken en delen.

Om dit te doen, hebben de ontwerpers de eerste twee letters van het woord «doos» gestileerd: ze verbanden ze en vormden een schijn van ogen, verrekijkerlenzen of brilmonturen. Om het idee duidelijk te benadrukken, verwijderden ze het uitsteeksel linksonder bij «b», maakten het rond en brachten de aangrenzende «o» zo dicht mogelijk.

Als resultaat wordt «bo» apart waargenomen van «x», dat ook afrondingen heeft. Dankzij deze techniek lijkt het op een plusteken (+) dat opzij is gekanteld. Dat wil zeggen, de laatste brief benadrukt ook het concept van het uitnodigen van gebruikers om samen bestanden te verkennen.

Het logo gebruikt een eigen lettertype. Het is speciaal voor dit merk gemaakt om niet alleen het bedrijf, maar ook zijn idee te vertegenwoordigen. Alle letters zijn kleine letters, glad, gehakt. Ze hebben afgeronde interne en externe elementen — zowel letteropeningen als uitstekende delen. Het kleurenpalet is uniform en bestaat uit een combinatie van lichtblauw (belettering) en wit (achtergrond).