Biotherm Logo

Biotherm LogoBiotherm is een cosmeticamerk dat eigendom is van L’Oréal. Het ontwikkelt en vervaardigt gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten op basis van thermaalwaterproducten. Het merk verscheen begin jaren 50 van de vorige eeuw. Tegenwoordig vertegenwoordigt hij de categorie Luxeproducten en is zijn logo over de hele wereld bekend.

Betekenis en geschiedenis

Biotherm Logo

Het logo van een merk is eigenlijk zijn teken, want de naam is het centrale element. Het toont het belang van het bedrijf aan en informeert kopers hierover. Gedurende het hele bestaan ​​van het bedrijf heeft het één individueel merkteken gehad.

Het logo bestaat uit twee gelijkwaardige delen: tekst en grafisch element. Het woord «Biotherm» is origineel, wat het logo uniek maakt. Hij heeft twee letters met elkaar verbonden — «H» en «E». De ontwerpers hebben ze tot een gemeenschappelijk onderdeel gemaakt dat ze onderscheidt.

Onderaan staat een brede golvende zwarte lijn. Het symboliseert thermaal water — de belangrijkste bron van de genezende eigenschappen van merkcosmetica. De strip gaat niet verder dan het bovenste woord en breekt aan de randen af. Het vormt dus scherpe hoeken die op en neer zijn gericht.

Logo lettertype en kleuren

Logo Biotherm

Het woord is geschreven in een lettertype uit de Sans Serif-groep — glad, gehakt, smal. De letters zijn langwerpig, hoekig — met uitzondering van de gestroomlijnde «O». De «HE» -borden zijn met elkaar verbonden tot één geheel. Het palet van het embleem is monochroom: zwarte elementen op een witte achtergrond.