Bioderma Logo

Bioderma LogoBioderma is een premium Frans merk van farmaceutische cosmetica. Hij houdt zich ook bezig met wetenschappelijk en laboratoriumonderzoek op het gebied van celregeneratie, produceert cosmeceutische preparaten voor haar en hoofdhuid. Het merk werd in 1977 opgericht door een particuliere ondernemer Jean-Noël Thorel en maakt vandaag deel uit van de NAOS-structuur. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aix-en-Provence (Frankrijk).

Betekenis en geschiedenis

Bioderma Logo

Het bedrijfslogo verscheen een jaar na de oprichting. Het is voor informatieve doeleinden, daarom bevat het alleen het verbale gedeelte — er zijn geen grafische elementen in. Gedurende het hele bestaan ​​van het merk had het maar één logo, dat vandaag de dag nog steeds relevant is.

Logo lettertype en kleuren

Logo Bioderma

Zowel het debuut als de moderne logo’s hebben drie inscripties in twee regels. Hierboven staat het woord «Bioderma», hieronder de uitdrukking «Laboratoire Dermatologique». Een inscriptie geeft de naam van het merk aan, de tweede vertelt over zijn werkterrein.

Het logo gebruikt twee soorten lettertypen. Het bovenste woord is in hoofdletters met miniatuurschreven en brede lijnen. De tweede zin is geschreven in rechte gehakte letters, die in kleine letters zijn. Het palet is discreet, klassiek en bestaat uit een combinatie van zwart en wit.