BBK Logo

BBK LogoBBK is een Chinees bedrijf, waarvan de volledige naam klinkt als BBK Electronics LTD. Het verscheen in 1995. Het werd populair in 1997 met de opening van een afdeling voor de productie van AV-componenten. Zijn portfolio omvat nu dvd’s, mobiele apparaten, audioapparatuur, lcd-tv’s, vaste telefoons, magnetrons en meer.

Betekenis en geschiedenis

BBK Logo Geschiedenis

Op het logo staat de naam van de BBK-bedrijvengroep. Drie letters zijn een afkorting voor een Chinese uitdrukking die kan worden vertaald als ‘stap voor stap hoger en hoger’ of ‘geleidelijk groeien’. De afkorting op het embleem is origineel en lijkt meer op een grafisch teken.

Het lettertype definiëren is moeilijk omdat de BB’s worden getekend in plaats van geschreven. Bovendien bestaat elke «B» uit drie segmenten: een verticale rechthoek, enigszins naar rechts hellend, en twee aangrenzende halve ovalen. Alleen de «K» ziet eruit als een klassiek afdrukbaar teken: vet, cursief en schreefloos.

Naast het hoofdlogo wordt er nog een gebruikt. Het verschilt doordat de afkorting «bbk» in kleine letters wordt geschreven. Maar de kanteling naar rechts blijft behouden, net als het gehakte lettertype.

Logo lettertype en kleuren

Logo BBK

Wat betreft het kleurenpalet, in beide gevallen is de basis een rijke tint blauw. Op sommige versies van het embleem vervaagt het naar lichtblauw. Maar het verloop is zeldzaam — meestal is het grafische teken monochroom. Er zijn ook zwart-witopties met donkere letters en een witte achtergrond.