BaByliss Logo

BaByliss LogoBaByliss is een Frans bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van krultangen, strijkijzers, haardrogers, krulspelden en andere attributen voor haarstyling. Ze kwam in 1961 in de schoonheidsindustrie en werd opgericht door tweekappers — Rene Lelievre en Roger Lemoine, die op deze manier hun eigen ontwikkelingen promootten. Een van de belangrijkste zakenpartners, Jean-Pierre Felblum, deed hetzelfde. In 1995 verhuisde het merk naar The Conair Group Ltd.

Betekenis en geschiedenis

BaByliss Logo

Het handelsmerklogo bevat de oorspronkelijke naam, waarvan wordt aangenomen dat deze verband houdt met de naam Brigitte Bardot. Dit wordt aangegeven door twee letters «B». Al bijna 60 jaar van zijn bestaan ​​is het logo niet veranderd.

Logo lettertype en kleuren

Logo BaByliss

Het merk gebruikt een persoonlijk visueel identificatiemerk in tekstformaat. Het logo bevat het woord «BaByliss», dat wordt aangevuld met verschillende elementen. Meestal is het het voorvoegsel «PRO» voor een professionele lijn van instrumenten, het woord «Paris» voor de locatie van het bedrijf, of de uitdrukking «Get your look», wat het motto van het merk is.

Het woord is vet en cursief weergegeven. Hoofdletters en kleine letters worden harmonieus met elkaar gecombineerd: beide «B» zijn in hoofdletters, de rest van de tekens in kleine letters. Het palet van het embleem is contrasterend: witte letters staan ​​op een zwarte achtergrond of omgekeerd — zwart op wit.