Babor Logo

Babor LogoBabor is een Duits cosmeticamerk dat luxe producten en natuurlijke verzorgingsproducten maakt. Het werd in 1955 opgericht door Dr. Michael Babor, die zijn eigen gepatenteerde formule op de markt bracht, een hydrofiele reinigingsolie. Een jaar later werd het eerste kantoor geopend in Keulen (Duitsland). In 1956 werd het bedrijf gekocht door de dokter Leo Fosen, die de productie van cosmetica op basis van individuele recepten oprichtte. Hij verplaatste zijn hoofdkantoor naar Aachener Ortsteil Eilendorf.

Betekenis en geschiedenis

Babor Logo

De oprichter van het handelsmerk noemde het bij zijn achternaam en ontwikkelde het logo, en de nieuwe eigenaar veranderde ze niet en liet alles zoals het is — zowel de naam van het bedrijf als het logo. Dit is hoe de mars rond de wereld van een innovatieve fabrikant van premium cosmetica begon. Tegenwoordig is zijn handelsmerk bekend in 70 landen over de hele wereld. Het bevat het woord «Babor» en een enkele rozensteel.

Logo lettertype en kleuren

Logo Babor

De combinatie van tekst en afbeeldingen ziet er erg harmonieus uit: een bloem met een hoge steel bevindt zich op de achtergrond «O». Hij verdeelt het in twee identieke helften in de vorm van opzij gedraaide beugels of bogen. Boven de letter zit een rozenknop bestaande uit een bloeiwijze en bloemblaadjes. De steel loopt naar beneden toe taps toe en heeft een schuine, spitse snede. Deze bloem is gekozen voor het embleem als symbool van eeuwige schoonheid, luxe uitstraling en natuurlijkheid.

De ontwikkelaar heeft een klassiek serif-lettertype gebruikt. Hoofdletters onderscheiden zich door een harmonieuze combinatie van ronde en rechte vormen. Het «O» -teken draagt ​​een dubbele informatielading — het geeft de merknaam aan en geeft het concept weer. De kleur van het logo is eenvoudig — monochroom, in de vorm van een combinatie van zwarte symbolen op een witte achtergrond.