Aveeno Logo

Aveeno LogoAveeno is een cosmeticamerk met Canadese roots. Het bestaat sinds 1945 en werd opgericht door de gebroeders Musher — Albert en Sidney. Het assortiment omvat preparaten voor huid- en haarverzorging. Op dit moment maakt het handelsmerk deel uit van de structuur van de reus van de mode-industrie Johnson & Johnson.

Betekenis en geschiedenis

Aveeno Logo

Het Aveeno-logo is ongelooflijk eenvoudig, zonder ingewikkelde monogrammen, zonder tekens, zonder grafische elementen. De belangrijkste nadruk wordt gelegd op de naam van het bedrijf, zodat deze sneller door klanten wordt onthouden en zelfs op de kleinste verpakkingen gemakkelijk past. Tegelijkertijd kan het logo originaliteit niet ontkend worden, want het heeft zijn eigen smaak. Om het unieke karakter te benadrukken, hebben de ontwerpers de eerste letter van het woord «Aveeno» gestileerd.

«A» heeft een niet-standaard layout: het is veel groter dan de rest van de karakters. Bovendien gebeurt dit niet alleen omdat het met een hoofdletter wordt geschreven, maar ook vanwege het grafische accent. De onderkant van het teken reikt verder dan het woord en heeft een interessante serif die geometrisch overeenkomt met de rand van de kleine «v». Bovendien is de dikte van de lijnen «A» en «v» hetzelfde, wat de indruk wekt dat ze spiegelend identiek zijn.

Logo lettertype en kleuren

Logo Aveeno

Er is maar één basiselement op het merklogo: de naam. Onder andere de slogan «Active naturals» is het vermelden waard, die hieronder staat. Het onderstreept de band van het merk met de natuur en getuigt van het gebruik van natuurlijke ingrediënten.

Het enige logo van de cosmeticafabrikant bestaat uit letters in miniatuur serif-lettertype. De meeste letters zijn in kleine letters, behalve «A» en «V». Het kleurenpalet van het logo is eenvoudig, monochroom, met zwart en wit.