Aveda Logo

Aveda LogoAveda is een gediversifieerd merk uit de VS. Het biedt een volledig assortiment schoonheidsproducten, waaronder gezichts- en lichaamsbehandelingen, make-upbenodigdheden, parfums en haarseries. De oprichter van het merk is Horst Rechelbacher, en nu is het bedrijf eigendom van de Estee Lauder Companies. Het officiële jaar van zijn verschijning is 1978.

Betekenis en geschiedenis

Aveda Logo

Hoewel het bedrijfslogo niet meteen werd overgenomen, is het nooit veranderd. Er werd altijd een en dezelfde variant gebruikt, waardoor het merk snel wereldwijde erkenning kreeg. Bovendien heeft het merk volgens het concept een natuurlijk evenwicht en een enorme natuurlijke energie, die het deelt met de consument. Dit is wat de ontwerpers weerspiegelden. Het visuele identificatiemerkteken was complex, maar erg belangrijk.

Logo lettertype en kleuren

Logo Aveda

Laconieke elegantie is wat het logo uitstraalt. De inscriptie zelf speelt de rol van grafische elementen. Het is zo samengesteld alsof het de balans tussen schoonheid en harmonie laat zien. Beide A’s zijn identiek aan de omgekeerde V-vorm omdat ze geen binnenste staaf hebben. In plaats van horizontale strepen worden stippen gebruikt die volledig zwart zijn. Deze ontwerptruc maakte het logo echt persoonlijk.

Alle letters in het logo zijn in hoofdletters. Ze zijn geschreven in een niet-standaard Sans Serif-lettertype — gehakt, recht, met scherpe hoeken. De letter «V» wordt afgebeeld als een teken van overwinning, en de twee «A» s spiegelen elkaar. Het zwart-witte palet voegt soberheid, zelfvertrouwen en klassieke verfijning toe aan het logo.