Asus Logo

Asus Logo

Asus is een Taiwanees merk, een van de leiders in de productie van personal computer- en tabletapparatuur. Het produceert zowel afgewerkte producten als componenten: laptops, pc’s, smartphones, routers, monitoren, schijven, muizen, grafische kaarten, moederborden en nog veel meer. Het merk is opgericht in 1989 en de locatie is Taipei (China).

Betekenis en geschiedenis

Asus Logo Geschiedenis

Een multinational gebruikt een logo dat aan het begin van een carrière is ontwikkeld. Het weerspiegelt de naam van het merk, wat een afkorting is van het woord «Pegasus». In de hele geschiedenis van het bedrijf waren er slechts twee emblemen: debuut en actueel.

1989 — 1995

Asus Logo 1989-1995

Direct na de opening koos de Chinese fabrikant van digitale technologie voor een individueel symbool, waarbij tekst en grafische elementen harmonieus worden gecombineerd. Centraal stond de naam van het bedrijf, bestaande uit de zinsnede «Asus Computer». De woorden bevinden zich boven elkaar en zijn verenigd door een grote «A», waarvan de dwarsbalk het einde is van een platte halve schijf.

1995 — heden

Asus Logo 1995-vandaag

Na het herontwerp in verband met de uitbreiding van het bedrijfsassortiment, werd het logo eenvoudig en minimalistisch. De inscriptie «Computer» en de onderste streep werden ervan verwijderd en de overige letters werden vergroot, waardoor de gladheid werd vergroot.

Logo lettertype en kleuren

Asus Logo

In eerste instantie gaf de visuele identificatie van het bedrijf direct de aard van zijn activiteit aan, maar na uitbreiding van de productlijn liet het management slechts de helft van de naam achter. Nu is het logo een kort woord «Asus» met een doorlopende witte lijn die de letters in twee delen verdeelt.

Logo Asus

Het embleem bestaat alleen uit tekst, dus er wordt veel aandacht besteed aan het lettertype. De inscriptie is in hoofdletters gemaakt in een individueel lettertype uit de categorie Sans Sefir. Symbolen zijn afgerond, gestroomlijnd, schreefloos. Blauwe kleur brengt de breedte van het denken en de nieuwigheid van het bedrijf over.