Artistry Logo

Artistry LogoArtistry is een Amerikaans merk dat huidverzorgings- en cosmetische producten maakt. Het werd in 1968 opgericht door Edith Rehnborg. Het merk is nu eigendom van Amway, een multi-level marketingbedrijf met hoofdkantoor in Ada, Michigan. Momenteel is zijn logo bekend in meer dan 50 landen over de hele wereld, waar het de producten vertegenwoordigt die zijn vervaardigd door de Access Business Group.

Betekenis en geschiedenis

Artistry Logo

Het merk gebruikt de gestileerde letter «A» als persoonlijk symbool. Het heeft een complexe structuur en bestaat uit verschillende streken die uiterlijk lijken op een hiëroglief. Dit concept werd niet alleen gepusht door ontwerpers, maar ook door de administratie om een ​​connectie met de oostelijke richting van de mode-industrie aan te tonen. Sierlijke rondingen, vloeiende lijnen en een zandkleurig palet weerspiegelen zelfvertrouwen en vrouwelijkheid.

Logo lettertype en kleuren

Logo Artistry

Het logo bestaat uit een hoofdletter «A» met de middelste balk en het linker onderbeen verbonden. De silhouetstrook heeft puntige uiteinden die tot een semi-krul zijn gedraaid. De rest van de letter is standaard, typerend voor het gedrukte bord: rechte lijnen, scherpe hoeken, duidelijke geometrie.

Sommige versies hebben tekst in de vorm van de merknaam. De inscriptie is gemaakt in gekarteld type, dat tot de categorie grotesk behoort. Het palet van het embleem is ingetogen, zandgoud.