Aquafresh Logo

Aquafresh Logo

Aquafresh is een van de grootste producenten van mondverzorgingsproducten. Het bestaat sinds 1972 en is opgericht door het Indiase bedrijf JHS Svendgaard Laboratories. Het merk is nu eigendom van GlaxoSmithKline.

Betekenis en geschiedenis

Aquafresh Logo Geschiedenis

Gedurende een halve eeuw heeft het merk zeven logo’s veranderd, en de achtste is momenteel in gebruik. De eerste versie werd een jaar na de lancering van het merk goedgekeurd.

1973 – 1986

Het debuutembleem is erg laconiek: het bevat een witte letters “Aquafresh” met schaduwen die het een driedimensionaal effect geven. Boven de letters “q”, “u” en “a” staat de “baan” van tandpasta. De achtergrond van het logo is grijs, langwerpig, rechthoekig.

1986 – 1989

In 1986 werd de achtergrond van de letters wit, de tandpasta was duidelijk en de naam blauw.

1989 – 1992

Op dat moment schakelde het bedrijf over op de smaragdgroene versie van het woord “Aquafresh”. Het uitstrijkje tandpasta werd naar beneden verplaatst en kleur toegevoegd. Sindsdien is het wit-rood-blauw.

1992 – 1996

De ontwerpers lieten alleen de inscriptie achter en verwijderden al het andere. De blauwe letters staan ​​diagonaal, iets naar rechts gekanteld.

1996 – 1998

Het bedrijf heeft een heel kleurrijk bord. De letters zijn groot, diepblauw, met schaduw aan de rechterkant. Van staart “q” tot het midden tussen “r” en “e” is er een driekleuren tandpasta.

1998 – 2005

De letters hebben gedempte kleuren, een lichte helling naar rechts en een verplaatsing van de pastastrook naar de poot van de letter “a”.

2005 – 2012

De ontwerpers verzachtten het kleurenpalet en verwijderden de slogans “Fluoridetandpasta” en “Drievoudige bescherming”.

2012 – heden

Nu is de verhouding tussen “geperste” tandpasta en merknaam veranderd: afbeeldingen hebben de overhand op de inscriptie. De penseelstreek is een verloop geworden en begint bij het hoogtepunt naast de hoofdletter “A”.

Embleem

Sinds de oprichting van het handelsmerk heeft het logo zijn concept niet veranderd: het had altijd tandpasta en het woord “Aquafresh” erop.

Lettertype en kleuren

Het hoofdlettertype van de Sans Serif-inscriptie met cursieve elementen. Het kenmerkende palet is een combinatie van wit, blauw en rood in tinten.