Animal Crossing Logo

Animal Crossing Logo

Animal Crossing is een Japanse videogame van Nintendo. Het is ontwikkeld door twee ontwerpers — Katsuya Eguchi en Hisashi Nogami. Ze debuteerde in het voorjaar van 2001. Voor 2021 zijn er 5 basisvarianten van deze serie voor het Nintendo-platform. De add-on bevat ook 3 spin-offs in de vorm van een bordspel, een sandbox-spel en een levenssimulator voor mobiele gadgets. De gamer fungeert als een dorpeling en bevindt zich in een dorp met antropomorfe dieren, waar hij zich bezighoudt met verschillende activiteiten — van vissen tot mijnbouw.

Betekenis en geschiedenis

Animal Crossing Logo Geschiedenis

De gameplay wordt niet alleen geassocieerd met verzamelen, maar ook met de studie van het gebied. Hiervoor beweegt het personage van de ene nederzetting naar de andere en blijft daar voor een onbeperkte periode. Maar de helden van het spel hebben geen specifieke doelen — ze leven gewoon, alsof ze in een parallelle wereld zijn, omdat alle gebeurtenissen in realtime plaatsvinden.

Tegelijkertijd houdt de gamer zich bezig met verschillende werkzaamheden: bomen en planten planten, contact opnemen met lokale bewoners, items verzamelen, wat de basisfactor van de serie is. Hij kan alles verzamelen: fossielen, boomvruchten, afgedankte dingen, schelpen en nog veel meer. Het personage verkoopt de gedolven items voor de lokale valuta — Bells. En met de opbrengst koopt hij kleding, meubels, betaalt de lening af, investeert in aandelen en koopt speciaal gereedschap. Met hun hulp kan de held nog meer dingen verzamelen om te verkopen en geld te verdienen.

Tegelijkertijd kan tijdens het spel het uiterlijk van de gamer, net als zijn huis, veranderen. Hij doet een ander kapsel, koopt of naait nieuwe kleren voor zichzelf, gebruikt accessoires, richt het huis in, breidt het uit, repareert het, lijmt het behang opnieuw, enzovoort. Terwijl het type terrein, het beeld van de bewoners, de punten van de locatie van de gebouwen, andere locaties willekeurig worden gegenereerd op het moment dat het spel wordt gestart.

Maar in sommige versies van de simulator zijn er uitzonderingen: de hoofdpersoon kiest de plaats waar zijn «leven» zal plaatsvinden (van de 4 geplande locaties). In ieder geval resoneren alle genoemde aspecten goed met het Animal Crossing-logo. Ze worden er harmonieus in overgebracht in de vorm van een rustig «huis» -ontwerp. Er zijn twee soorten logo’s die worden gebruikt voor internationale edities, terwijl ze in het Japans een ander formaat hebben.

2002 — heden

Animal Crossing Logo 2002-vandaag

De game kreeg vanaf het begin een interessante logo-stijl. Hij ademt rust, vrede, vertrouwen uit, wat perfect aansluit bij het hoofdconcept. De titel van de serie is geschreven op iets dat lijkt op een houten oppervlak. Dit blijkt uit de textuur van de achtergrond en de kleur ervan. Het imiteert een deurbordje. Deze indruk wordt versterkt door de begroeting «Welkom bij» in een dun schreeflettertype.

De afgebeelde plaquette lijkt uit hout te zijn gesneden en de bovenste omtrek heeft de vorm van het dak van een lang gebouw met een klok in het midden. Ze zeggen dat de tijd die met de levenssimulator wordt doorgebracht oneindig is en dat deze parallel loopt met de buitenwereld. Onder en rechts van het logo zijn zwarte schaduwen getekend, waardoor het volumetrisch is.

2019 — heden

Animal Crossing Logo 2019-vandaag

Het bijgewerkte embleem werd voor het eerst gebruikt in de Nintendo Switch-release van Animal Crossing: The New Horizons. Het ziet er bijna hetzelfde uit, alleen met kleine veranderingen. De houtachtige textuur wordt versterkt door horizontale lijnen, scheuren, visuele ruwheid. De gele letters worden aangevuld met donkerbeige schaduwen, waardoor de inscriptie convex lijkt. De mechanische klok in de versnelling bleef hetzelfde. De ontwerpers hebben de kleur van het logo lichter gemaakt.

Logo lettertype en kleuren

Animal Crossing Logo

Het individuele cijfer van het simulatiespel bleef nagenoeg onveranderd. In de tweede versie zijn er wat aanpassingen gedaan, maar die zijn zo klein dat ze op het eerste gezicht niet eens in het oog springen. De meeste oplossingen hebben betrekking op het verbeteren van de houtstructuur en kleuraanpassingen.

Het embleem gebruikt een lettertype dat doet denken aan Fink Heavy, een stripboeklettertype ontworpen door House Industries. Het maakt deel uit van de RatFink-familie en bestaat uit «springende» letters met grote schreven.

Logo Animal Crossing

Het kleurenpalet is kalm, ingetogen, met een overwicht van beige tinten, die zo dicht mogelijk bij de houtachtige schaal liggen. Deze omvatten bruin, olijfgroen, geel en zwart of grijs voor contouren.