Amway Logo

Amway Logo

Amway is een multidisciplinair Amerikaans marketingbedrijf dat schoonheids-, gezondheids- en thuisverzorgingsproducten verkoopt. De oprichters zijn Rich Devos en Jay Van Andel. In 1959 begonnen ze een cosmeticabedrijf. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Ada, Michigan.

Betekenis en geschiedenis

Amway Logo Geschiedenis

De tijd van het verschijnen van het debuutlogo valt samen met het jaar waarin het bedrijf werd opgericht. Gedurende de hele periode van zijn bestaan ​​heeft het vijf emblemen veranderd, die echter niet verschillen in variëteit. Ze hebben allemaal dezelfde vorm en bestaan ​​uit dezelfde elementen, en de herontwerpen gingen alleen over verbeteringen. Daarom bleek dat hun geschiedenis een evolutie is van een bord met meerdere componenten naar een minimalistisch bord.

1959 — 1964

Amway Logo 1959-1964

De openingsvariant maakt gebruik van de kleuren van de Amerikaanse vlag. De bovenste blauwe streep bevat een witte kaart van Noord-Amerika. Op de middelste rode rechthoek staat het woord «Amway» — de naam van het merk. Op de onderste witte lijn staat de zin «Thuiszorgkennis» (groot schreefloos type) gevolgd door «aan uw deur!» (in kleine letters cursief). Alle elementen zijn in een regelmatige rechthoek met drievoudige randen geplaatst.

1964 — 1982

Amway Logo 1964-1982

Het resultaat van het herontwerp was de vernieuwing van het vorige logo. De gids verving de kaart van het Noord-Amerikaanse continent door het zuidelijk halfrond van de planeet met een raster van meridianen en parallellen. Dit komt door het feit dat het bedrijf internationaal ging en het eerste buitenlandse kantoor in Canada in Ontario opende. Het bedrijf weerspiegelde zijn ondernemersambities in een nieuw logo.

Zij lijkt, zoals eerder, op een driekleur — een vlag met drie veelkleurige velden. Anders zijn er enkele wijzigingen aangebracht. In het bovenste veld staat een diagram van het zuidelijk halfrond van de aarde, in het midden — het woord «Amway», in het onderste veld — de slogan «Winkelen zonder te gaan winkelen». Voor hem hebben de ontwikkelaars gekozen voor een klassiek gekarteld lettertype.

1982 — 1980

Amway Logo 1982-1980

In deze versie zijn continenten verdwenen van de kaart van de wereld, dus het embleem geeft een abstract halfrond weer met een raster van parallellen en meridianen. In plaats van het oude motto verscheen er een nieuwe: «Wij leveren het beste». Dit herontwerp wordt gedreven door de uitbreiding van de internationale bedrijfsactiviteiten van het bedrijf.

1980 — 2002

Amway Logo 1980-2002

Sinds die tijd zijn de kleuren van het logo helder en onderscheidend geworden. De onderste witte lijn versmolten met de achtergrond, en in plaats van de slogan verscheen het woord «Amway» in de originele spelling.

2002 — heden

Amway Logo 2002-vandaag

Momenteel wordt er een minimalistisch logo gebruikt, bestaande uit één element: de bedrijfsnaam met een subtiele onderstreping. De lijn is aan de rechterkant gebogen en puntig.

Logo lettertype en kleuren

Amway Logo

Vroege versies van het Amway-handelsmerk bestonden uit drie even brede strepen in verschillende kleuren. Tot 1964 had het achtergrondvierkant een drievoudige rand en vervolgens een dubbele rand en halverwege de jaren 80 verdween het helemaal. In 2002 werd het label zoveel mogelijk vereenvoudigd: alle elementen werden eruit gehaald, waardoor alleen de naam van het bedrijf overbleef.

Logo Amway

Het embleem gebruikt twee soorten lettertypen: gedrukt (in totaal) en cursief (in het debuutlogo). Hoofdletters, grotesk. De primaire kleuren zijn blauw, rood en wit.