AMD Logo

  AMD Logo

  AMD is een Amerikaanse onderneming die zich bezighoudt met de productie van processoren, adapters, moederborden, chipsets en andere geïntegreerde circuitelektronica. Het bedrijf is opgericht door een groep onder leiding van Walter Jeremy Sanders en Jack Gifford. Het kantoor van het bedrijf is gevestigd in Santa Clara, Californië.

  Betekenis en geschiedenis

  AMD Logo Geschiedenis

  Als handelsmerk gebruikt de fabrikant een afkorting die de naam AMD is: AMD is afgeleid van Advanced Micro Devices. In het algemeen zijn er twee basisversies van het logo.

  1970 – 1990

  AMD Logo 1970-1990

  Na de oprichting nam het bedrijf als basis het symbool, dat uit twee pijlen bestond. De ene pijl is groot, rechthoekig, de andere pijl is kleiner, maar scherper dan de eerste. Pijlen symboliseren ontwikkeling, beweging en vooruitgang in alle richtingen. Vanwege de specifieke vormgeving lijken ze op de kleine letter “a”.

  1990 – heden

  AMD Logo 1990-vandaag

  In 1990 kreeg het logo een tekstuele toevoeging in de vorm van de afkorting “AMD”. Het embleem was strikt symmetrisch. De geometrische figuren veranderden niet op het AMD-logo, maar werden volledig zwart (de vorige versie was wit met een donkere rand).

  Logo lettertype en kleuren

  AMD Logo

  Alle letters op het AMD-logo zijn hoofdletters. De letters zijn strikt in stijl, zonder schreven. De letters “A” en “M” zijn recht, en “D” heeft een gestroomlijnde vorm. Het idee dat in de symbolen is ingebed, spreekt over volledig vertrouwen in de producten van het bedrijf. Tegelijkertijd wijzen de symbolen op ernst en hoge functionaliteit. Het embleem inspireert de consument met praktische zaken, geeft doelgerichtheid aan en geeft een gevoel van veiligheid.

  Logo AMD

  Het logo van Advanced Micro Devices Corporation bevat twee elementen: afbeelding en tekst. Het commerciële lettertype Gill Sans sans serif wordt gebruikt voor de letters. In de basisversie zijn de afkorting “AMD” en de pijl gevormd door de polygonen volledig zwart. Er is ook een variant met donkergroene geometrische vormen, maar deze komt minder vaak voor dan het klassieke zwart-wit.