Always Logo

Always Logo

Always is een lijn van producten voor vrouwelijke hygiëne gemaakt door Procter & Gamble Corporation. Het werd in 1983 in de VS gelanceerd en een jaar later kwam het op de wereldmarkt en kreeg het een grote populariteit.

Betekenis en geschiedenis

Always Logo Geschiedenis

Het merk Always kreeg meteen een eigen logo – in het jaar van oprichting. Gedurende zijn hele bestaan ​​heeft het vier updates ondergaan.

1983 – 1994

Het debuutembleem bestaat uit een imitatie van een bloem in delicate pastelkleuren. Het heeft een roze bloemblad en twee langwerpige bladeren. Ze bevinden zich rechts en links, puntig met scherpe uiteinden in verschillende richtingen. Alle elementen zijn omgeven door een dunne groene ring. Hieronder staat de titel van de serie cursief gedrukt.

1994 – 2002

Na het herontwerp, dat plaatsvond in de tweede helft van 1994, kreeg het merk een nieuw ontwerp. De ontwikkelaars hebben de cirkel vervangen door een ovaal, die diagonaal is geplaatst. Ze maakten de groene bladeren blauw en de letters wit, en voegden donkere schaduwen toe voor contrast. De stijl van de letters werd ook gecorrigeerd door de staart van de letter “y” te verlengen.

2002 – 2010

In deze periode werd een heel ander embleem gebruikt – een meer minimalistisch embleem. De fabrikant liet het grafische element achterwege en concentreerde zich op de merknaam. Het woord “altijd” werd in dun kalligrafisch handschrift geschreven, iets naar rechts gekanteld. Boven “y” plaatsten de ontwerpers een miniatuur blauwe vogel – een symbool van dromen.

2010 – heden

De huidige versie van het logo is radicaal anders dan alle voorgaande. Het gebruikt een aangepast lettertype dat slordig handschrift nabootst. De plaats van de vogel werd ingenomen door het teken van oneindigheid.

Embleem

Hoewel het woord “altijd” het belangrijkste element van het logo is, is er ook een grafische weergave. Aanvankelijk was het een gestileerde bloem in een cirkel, daarna in een ellips. In 2002 verscheen er een vogel op zijn plaats en vervolgens werd deze veranderd in een oneindigheidsteken, bestaande uit twee linten.

Lettertype en kleuren

De merknaam is cursief gedrukt. Aanvankelijk was het een klassiek lettertype, daarna stelden de ontwikkelaars een aangepast lettertype voor. Het kleurenschema van het logo bestaat uit pasteltinten blauw en groen.