Always Logo

Always Logo

Always is een lijn van producten voor vrouwelijke hygiëne gemaakt door Procter & Gamble Corporation. Het werd in 1983 in de VS gelanceerd en een jaar later kwam het op de wereldmarkt en kreeg het een grote populariteit.

Betekenis en geschiedenis

Always Logo Geschiedenis

Het merk Always kreeg meteen een eigen logo — in het jaar van oprichting. Gedurende zijn hele bestaan ​​heeft het vier updates ondergaan.

1983 — 1994

Always Logo 1983-1994

Het debuutembleem bestaat uit een imitatie van een bloem in delicate pastelkleuren. Het heeft een roze bloemblad en twee langwerpige bladeren. Ze bevinden zich rechts en links, puntig met scherpe uiteinden in verschillende richtingen. Alle elementen zijn omgeven door een dunne groene ring. Hieronder staat de titel van de serie cursief gedrukt.

1994 — 2002

Always Logo 1994-2002

Na het herontwerp, dat plaatsvond in de tweede helft van 1994, kreeg het merk een nieuw ontwerp. De ontwikkelaars hebben de cirkel vervangen door een ovaal, die diagonaal is geplaatst. Ze maakten de groene bladeren blauw en de letters wit, en voegden donkere schaduwen toe voor contrast. De stijl van de letters werd ook gecorrigeerd door de staart van de letter «y» te verlengen.

2002 — 2010

Always Logo 2002-2010

In deze periode werd een heel ander embleem gebruikt — een meer minimalistisch embleem. De fabrikant liet het grafische element achterwege en concentreerde zich op de merknaam. Het woord «altijd» werd in dun kalligrafisch handschrift geschreven, iets naar rechts gekanteld. Boven «y» plaatsten de ontwerpers een miniatuur blauwe vogel — een symbool van dromen.

2010 — 2015

Always Logo 2010-2015

De huidige versie van het logo is radicaal anders dan alle voorgaande. Het gebruikt een aangepast lettertype dat slordig handschrift nabootst. De plaats van de vogel werd ingenomen door het teken van oneindigheid.

2015 — heden

Always Logo 2015-vandaag

Met dezelfde schrijfstijl hebben de ontwerpers de dikte van de letters verminderd, zodat het woord «Altijd» er eleganter uitziet. Handgeschreven cursieve tekst is semi-verbonden: alleen de eerste vier tekens zijn paarsgewijs verbonden. Dit zijn «Al» en «wa». De overige karakters bevinden zich afzonderlijk van elkaar. Door de afname van het vetgehalte leken de «s» aan de uiteinden verdikt als stippen. Het gefigureerde element bovenaan, dat doet denken aan een oneindigheidsteken, is door de ontwikkelaars verwijderd.

Logo lettertype en kleuren

Always Logo

Hoewel het woord «altijd» het belangrijkste element van het logo is, is er ook een grafische weergave. Aanvankelijk was het een gestileerde bloem in een cirkel, daarna in een ellips. In 2002 verscheen er een vogel op zijn plaats en vervolgens werd deze veranderd in een oneindigheidsteken, bestaande uit twee linten.

Logo Always

De merknaam is cursief gedrukt. Aanvankelijk was het een klassiek lettertype, daarna stelden de ontwikkelaars een aangepast lettertype voor. Het kleurenschema van het logo bestaat uit pasteltinten blauw en groen.

In het moderne embleem zijn de letters dunner dan in eerdere versies. Bovendien verscheen een heldere korenbloemblauwe kleur in plaats van neutraal blauw.