Alessandro Logo

Alessandro LogoAlessandro is een innovatief cosmeticamerk uit de stad Düsseldorf (Duitsland). Het is opgericht door Sylvia Troska en biedt een verscheidenheid aan gels, poetsmiddelen, hand-, voet- en nagelproducten. Het bedrijf is driemaal bekroond met de Beauty Award voor zijn uitstekende bijdrage op het gebied van nail art. De belangrijkste inspiratiebron voor het logo is de oprichter van het merk.

Betekenis en geschiedenis

Alessandro Logo

Het logo van het cosmeticamerk verscheen in 1989 en is sindsdien nooit meer veranderd. Haar taak is om innovatie, exclusiviteit en onovertroffen kwaliteit van de producten die het bedrijf produceert te benadrukken. Bovendien voldoet de merknaam aan de belangrijkste eis van de maker: beter zijn. Deze slogan wordt er ook artistiek in gespeeld.

Het embleem toont de afbeelding van een pauw met een open staart en een miniatuurkroon op zijn kop. Daaronder in twee rijen staat de volledige naam van het Duitse bedrijf: bovenaan — «alessandro», onderaan — «Internationaal». De eerste inscriptie is duidelijk en leesbaar, uitgevoerd in brede letters, de tweede — klein.

Logo lettertype en kleuren

Logo Alessandro

Het logo bestaat uit twee delen: tekst (naam) en afbeelding (pauw). De oprichter koos deze specifieke vogel om haar handelsmerk aan te duiden. Het benadrukt de helderheid en het unieke karakter van kleuren, evenals de exclusiviteit van het gemaakte product, omdat het tot decoratief behoort. De pauw is afgebeeld met witte contourlijnen op een donkere rechthoekige achtergrond. Zijn staart bestaat uit dertien brede veren en op zijn kop is een kleine kroon met twee tanden. De poten van de vogel zijn afgebeeld in de vorm van korte stokjes, waarop hij gestaag op een gebogen lijn staat.

Het embleem gebruikt twee soorten lettertypen. De bovenste inscriptie is in een strakke kleine letters met ronde letters. Het onderste deel bestaat uit de klassieke hoofdletters. De kleur van het embleem is monochroom en is samengesteld uit een combinatie van zwart en wit.