Xbox Logo

  Xbox Logo

  Xbox is een Amerikaans videogamemerk opgericht door Microsoft Corporation en is de naam van een reeks consoles die door hetzelfde bedrijf zijn ontwikkeld. Het merk brengt ook streamingdiensten, apps en een online bron samen. Het handelsmerk werd voor het eerst geïntroduceerd in november 2001 in de Verenigde Staten – gelijktijdig met de release van de gameconsole.

  Betekenis en geschiedenis

  Xbox Logo Geschiedenis

  Het debuutlogo droeg het woord “XBOX” en ernaast stond een glanzende X-vormige ster in 3D. Maar daarvoor was er nog een andere optie die de stijl van het toekomstige embleem bepaalde. Over het algemeen heeft het handelsmerk van het merk negen ontwikkelingsstadia doorlopen.

  In 1999, vóór de officiële lancering van het project, creëerden de ontwikkelaars een logo dat bestaat uit de kleine inscriptie “xbox”. Ze heeft dunne geometrische letters die doen denken aan een elektronische, robotachtige stijl. De bovenkant van het been “b” is naar rechts gebogen, de linker benedenhoek “o” wordt verlengd en de rechterbovenhoek is afgesneden. Het was dit ontwerp dat de richting zette voor alle volgende versies van het logo.

  In 2001 werd de definitieve versie van de branding goedgekeurd. De naam van het voorvoegsel is geschreven in klassieke hoofdletters met een accent op “B”, waarbij de middelste dwarslijn op een originele manier wordt gespeeld. Aan de linkerkant verscheen een vierpuntige ster die op een “X” leek. In de versie van 2005 hebben de ontwikkelaars de middenbalk van de letter “B” verlengd, het woord vergroot en de “X” op een donkergrijze bal geplaatst. In 2010 hebben ze deze vervangen door een zilveren.

  Dit werd gevolgd door hetzelfde type embleem, dat de kleuren, rangschikking en het volume van elementen veranderde. Deze versies verwijzen naar 2012, 2013, 2019 en worden nog steeds gebruikt op gameconsoles. Er is ook een jubileumlogo gemaakt voor het 15-jarig jubileum. Het is gebaseerd op het 2012-logo en wordt geleverd in groen met witte strepen op de Metro-bal. Bovendien heeft het een cyberhart met het label “15 jaar”.

  1999 – 2001

  Xbox Logo 1999-2001

  2001 – 2005

  Xbox Logo 2001-2005

  2005 – 2010

  Xbox Logo 2005-2010

  2010 – 2013

  Xbox Logo 2010-2013

  2012 – heden

  Xbox Logo 2012-vandaag

  2013 – heden

  Xbox Logo 2013-vandaag

  2019 – heden

  Xbox Logo 2019-vandaag

  Logo lettertype en kleuren

  Xbox Logo

  De huidige versie is een monochroom bord in zwart. Boven de merknaam bevindt zich een grote bal met witte diagonaal elkaar kruisende strepen. Een bijgewerkte versie is uitgebracht in 2019, samen met de Xbox X-serie console.

  De fabrikant geeft een vrij eenvoudige betekenis aan een handelsmerk. Het is tenslotte zijn taak om een ​​product duidelijk te presenteren dat de aandacht trekt van adolescenten en jongeren, de belangrijkste gebruikers van videogames en consoles. De naam van de generatie is organisch gecodeerd in de vorm van een herhalende letter “X”, die ook het stempel van de hoogste geheimhouding symboliseert.

  Het tekstgedeelte is gelijk aan het grafische gedeelte, er is zoveel aandacht aan besteed. De letters zijn geëvolueerd van digitale geometrische karakters naar een aangepast lettertype genaamd X360.

  Het logopalet is altijd in verband gebracht met neongroen. Het is gemaakt dankzij Horace Luke, een van de auteurs van het bedrijfslogo. Volgens de tweede ontwikkelaar – Seamus Blackley – had de ontwerper op het moment van de handgetekende versie alleen een groene neon viltstift binnen handbereik, dus er was geen andere keuze. Deze versie is goedgekeurd. Later toegevoegd zwart, wit en grijstinten.