WSU Logo

Washington State University Logo

WSU is de oudste instelling voor hoger onderwijs in het Amerikaanse Westen. Het is een staatsonderwijs- en onderzoeksinstelling. Hij kreeg een hoog niveau van wetenschappelijke activiteit toegewezen — R1. Naast de hoofdcampus heeft Washington State University verschillende grote vestigingen. Het heeft ook een eigen sportdivisie, die deel uitmaakt van de Pac-12-conferentie en concurreert in de NCAA Division I. Studenten studeren programma’s met de toekenning van twee graden — een bachelor- of een masterdiploma. De locatie van de universiteit is de stad Pullman, in de staat Washington. Het jaar van oprichting is 1890.

Betekenis en geschiedenis

Logo WSU

In het voorjaar van 1890 ondertekende de wetgevende macht van Washington een decreet tot oprichting van de Agricultural College, Experiment Station en School of Science van de staat Washington. Daarna werd het officieel goedgekeurd door de gouverneur. Toen werd de tweede wet aangenomen, die de onderwijsfunctie van de onderwijsinstelling sterk uitbreidde. Twee gebieden werden aan het programma toegevoegd — algemene kunsten en wetenschappen. Maar de definitieve richting werd pas in 1894 gevormd, toen het eerste experimentele agrarische station van de universiteit werd geopend. Als resultaat verschenen er drie opleidingen: landbouw, huishoudkunde en techniek.

De eerste decennia van haar bestaan ​​concurreerde de WSC met de UW. De betrekkingen tussen deze twee universiteiten waren buitengewoon gespannen. Ze waren met elkaar verbonden door rivaliteit om staatskredieten, aangezien ze zich eigenlijk in dezelfde regio bevonden. De situatie escaleerde in 1909. Maar toen kwam de tijd van de Grote Depressie, die het hele nationale onderwijs dramatisch beïnvloedde: er waren niet genoeg studenten, leraren, financiën. In de herfst van 1959 kreeg het college eindelijk de welverdiende status van een instelling voor hoger onderwijs en een nieuwe naam — Washington State University.

Het embleem van de universiteit is de trots van de staat Washington. Het wordt niet alleen op zakelijke papieren en academische documenten geplaatst, maar ook gebruikt als markering, handtekening en identificatie van eigendom. Ze ging zelfs de ruimte in — zoals een onderscheidend teken aangebracht op het ruimtepak van astronaut John Fabian. Het basiselement is het hoofd van een poema, uitgevonden in 1936 door student Randall Johnson.

De moderne interpretatie van het icoon heeft een zeer complexe compositie, aangezien het in feite geen tekening is, maar tekst. In het beeld van een roofdier met een open mond is de afkorting van de universiteit gecodeerd. «W» is het nekvel en de strepen op de huid, «S» is de snuit, die soepel overgaat in de nek en keel, «U» is de onderkaak van de open mond. Het hoofd bevindt zich op een vijfhoekig schild, dat er eerder niet was. Aan de rechterkant staat de volledige naam van de universiteit, gerangschikt in twee regels. In elk woord wordt het eerste teken gemarkeerd: het is groter dan de rest, hoewel alle letters met een hoofdletter worden geschreven. Er is een harmonieus verband tussen sommige tekens. «AS», «UN», «VE» en «RS» hebben het.

Zegel

Washington State University Seal Logo

Het WSU-zegel heeft een ronde vorm, maar is toch niet klassiek. Centraal staat het portret van George Washington, in profiel afgebeeld en gedecoreerd in grijstinten. Dit is een eerbetoon aan het grote historische erfgoed van de staat en een verbinding met het gebied waar de universiteit is gevestigd. Dit bord verschilt van traditionele zegels door de afwezigheid van interne en externe ringen, evenals standaardframes. Ze bestaan ​​gewoon niet. Daarom bevindt de uitgebreide naam van de universiteit zich in de omringende ruimte, die door niets wordt omlijnd en zelf een kader is voor het portret van de eerste Amerikaanse president. De letters zijn glad, recht, zonder schreven. Hieronder staat het jaar van oprichting van de onderwijsinstelling — «1890».

Washington State Cougars Logo

Washington State Cougars Logo Geschiedenis

Sportteams zijn vernoemd naar een wilde kat die in het gebied leeft. De divisie wordt vertegenwoordigd door negen dames- en zes herenteams die strijden in NCAA Division I en Pac-12. De meest succesvolle disciplines zijn honkbal, basketbal, zwemmen, atletiek, boksen (nu is het weg). De Cougars behaalden een klinkende overwinning in 1917 in het mannenbasketbal, in 1937 in het boksen (won het NCAA-kampioenschap), in 1977 in atletiekwedstrijden. De naam van de afdeling weerspiegelt de mascotte van de universiteit — de cougar. Het was dit dier dat vanaf het begin de sportuitrusting van de WSU sierde.

1953 — 1955

Washington State Cougars Logo 1953-1955

Het logo is helemaal geel met een zwarte omtrek, kleine stippen van dezelfde kleur en een donkere staart. Een cougar staat op handen en voeten op een American football en gromt gemeen. Een afdruk van haat voor degenen die ze ziet verschijnt op haar gezicht. De oren van een wild dier zijn ontspannen, wat aangeeft dat het bereid is om iedereen aan te vallen die inbreuk maakt op de bal. De uiteinden van de poten, de bovenoogzones en de veter zijn wit geverfd. Scherpe klauwen klampten zich vast aan het sportieve attribuut. De hoektanden steken uit de open mond, die duidelijk zichtbaar zijn tegen de achtergrond van de rode tong. De staart van de poema is gebogen, wat ook wijst op een directe dreiging van haar kant.

1956 — 1963

Washington State Cougars Logo 1956-1963

De kunstenaars hertekenden het beeld van een wilde kat, waarbij ze alleen de kop met wijd open bek brullend gebruikten. Ze beeldden de mond breder af dan in het vorige logo om het dier er intimiderend uit te laten zien. Ze verwijderden ook de gele kleur, voegden kleine streken toe om vacht te simuleren en maakten een lange, pluizige snor. Deze versie wordt gekenmerkt door een monochrome combinatie van wit en zwart.

1964 — 1975

Washington State Cougars Logo 1964-1975

Sinds 1964 gebruiken varsity-teams een grafisch embleem. De ontwerpers lieten slechts een schematische gelijkenis met de poema achter, terwijl het detailleringskenmerk van dit dier volledig is verdwenen. De kop van de kat is in profiel en naar links gedraaid. Een wilde grijns met duidelijke hoektanden en een vernauwd oog zijn bewaard gebleven.

1995 — heden

Washington State Cougars Logo 1995-vandaag

De sportafdeling kreeg een logo van de universiteitsbrede badge. Het hoofd van een wilde kat is samengesteld uit verschillende fragmenten die lijken op een «W» (nek), «S» (snuit) en «U» (onderkaak). Ze zijn zo harmonieus op elkaar afgestemd dat ze volledig overeenkomen met de contouren van het hoofd van de poema. De eerste letter wordt aangevuld met brede schreven, de tweede heeft een langwerpige curve en de derde ziet eruit als een omgekeerde halve maan. De ontwerpers veranderden de kleur van donker bordeauxrood in karmozijnrood, wat overeenkomt met het officiële palet.

De identiteit van de Washington State University heeft gemeenschappelijke eigenschappen. Ten eerste is het geschilderd in de kleuren van de universiteit. Ten tweede bestaat het uit iconische symbolen en afbeeldingen (George Washington, een mascotte in de vorm van een poema). Ten derde is het beknopt, omdat het niet een groot aantal elementen bevat.

Logo lettertype en kleuren

WSU Logo

Het logo gebruikt het Proxima Nova-lettertype (voor schreefloze letters), evenals een klassiek lettertype met miniatuurschreven. In beide gevallen zijn de letters dun en lang. Het kleurenschema van de emblemen van de universiteit bestaat uit donkergrijs, karmozijnrood, wit en zwart.