UPV Logo

UPV Logo

UPV of Universitat Politecnica de Valencia is een instelling voor hoger onderwijs in Spanje. Het is gelegen in Valencia. Het is een overheidsinstantie. Geopend in 1968 in de status van een technische school. In 1971 verhuisde het naar de categorie van een universiteit. Tegenwoordig maakt het deel uit van verschillende internationale structuren, waaronder het OpenCourseWare Consortium, European University Association, CESAER. Het vertegenwoordigt de TOP-10 van de beste universiteiten van het land, waar meer dan 35 duizend mensen beroepsonderwijs krijgen.

Betekenis en geschiedenis

Na de start van educatieve activiteiten kreeg de universiteit meteen een logo. Bovendien is het van groot belang voor de Valenciaanse taal (dialect), aangezien er maar één taalversie in gebruik is.

Het embleem bestaat uit dezelfde naam, die zich rechts van het schild bevindt. De woorden zijn verdeeld in drie niveaus: de bovenste is Universitat, de middelste is Politecnica, de onderste is De Valencia. Ze zijn aan het einde en aan het begin uitgelijnd, dus ze gaan niet het veld uit en zien er strikt zakelijk uit. Ze hebben één origineel kenmerk: een grote punt in plaats van de dwarsbalk in de letter «A», waardoor het logo origineel is.

Politecnica de Valencia Logo

Aan de linkerkant (voor de tekst) staat een merknaam, die uit veel elementen bestaat en is gemaakt in de vorm van een zegel. Het is vermeldenswaard dat de universiteit al decennia lang haar symboliek niet heeft veranderd. Het eerste en meest indrukwekkende herontwerp vond plaats in 2018 in verband met de viering van 50 jaar vanaf de datum van opening. Vervolgens heeft de instelling voor hoger onderwijs op de rondedatum niet alleen verschillende feesten, maar ook de vernieuwing van het embleem getimed. Het werd het hele jubileumjaar gebruikt.

Bij het 50-jarig jubileum was de visuele identificatie van de universiteit natuurlijk gericht op het getal 50. Het werd versterkt en benadrukt door de verschillende waarden van de universiteit, waardoor het grafisch verband uitdrukt met de symboliek van vervlogen tijden. Als hoofdpalet is gekozen voor blauw, oranje en hun combinatie (groen).

Daarnaast heeft het logo een monochrome versie. Het wordt gebruikt in universitaire documentatie en officiële documenten, evenals in publicaties waar geen rijke kleurweergave is. Een andere optie is bekend, ontwikkeld in blauw, die het technologische en wetenschappelijke deel van de Polytechnische Universiteit vertegenwoordigt. Daarentegen is er een oranje bord — een symbool van initiatief, creativiteit en innovatie.

Logo lettertype en kleuren

Logo Politecnica de Valencia

Het historische logo bestaat uit een ronde stempel. Ronde afbeeldingen zijn net zo goed geschikt om een ​​technische school aan te duiden, omdat ze het wiel vertegenwoordigen — een belangrijk element van elk bewegend apparaat.

In het centrale deel is er een middeleeuws ridderschild met vijf smalle witte en vier brede zwarte strepen die verticaal lopen. Hij wordt gekroond door een kroon, die symbool staat voor het behoren tot hogere kringen en koninklijke onderscheidingen. Op deze manier wilden de ontwikkelaars de instelling laten zien als een strategisch belangrijk object op het gebied van onderwijs in Spanje.

Om het schild zit een fladderend lint met de woorden «EX TECHNICA» (links) en «PROGRESSIO» (rechts). Vanwege de creatief geslagen letter «c» zijn ze zeer uniek: een miniatuursymbool wordt tussen «E» en «H» geperst, dus het lijkt alsof het in de lucht hangt. De tekstkleur is zwart. De centrale details zijn omgeven door een brede band met een zin verdeeld in twee sectoren: in de bovenste helft is UNIVERSITAT POLITECNICA, in de onderste helft VALENCIA. In hun hiaten bevinden zich kleine Griekse kruisjes. Dit wapen is nog steeds relevant en staat op de universiteitsvlag.

De kleurenversies van het logo zijn gevarieerd. Voor documenten van interne circulatie, fotokopieën, monochrome publicaties is een zwart-witversie bedoeld. Hij is streng, formeel en praktisch. Er is ook het ‘negatieve’ — een logo met een spiegelbeeld van kleuren, waarbij donker het licht vervangt en omgekeerd. Dit logo wordt gebruikt voor gedrukte media. Maar er zijn kleurrijke emblemen waarin wit wordt gecombineerd met donkerrood, blauw en groen.

Alle labels zijn geschreven in FuturaTM-lettertype (in het bijzonder Futura Condensed) en aangevuld met OptimaTM.