Harvard Logo

Harvard LogoHarvard is de oudste universiteit die bestaat sinds 1636. Bekend als de meest invloedrijke en elite universiteit ter wereld. Het maakt deel uit van de prestigieuze Ivy League-groep. Gevestigd in Cambridge, Massachusetts. Opgericht door de lokale autoriteiten en vernoemd naar de eerste beschermheer, beschermheer, filantroop John Harvard.

Betekenis en geschiedenis

Logo Harvard

Wat is Harvard?

Het is de oudste Amerikaanse universiteit, geopend in 1636 en vernoemd naar de priester John Harvard, de eerste filantroop. Harvard is nu een van ‘s werelds toonaangevende instellingen voor hoger onderwijs en maakt deel uit van de Ivy League-groep.

Het beroemde Harvard-schild verscheen veel later dan de universiteit — in 1836. Op 8 september, op de dag van de viering van het 200-jarig bestaan ​​van de onderwijsinstelling, werd het voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. Vervolgens strekten de studenten op een grote tent een wit spandoek uit, waarop dit element van ridderlijke uitrusting stond afgebeeld.

Het prototype verscheen echter veel eerder. Zoals de geschiedenis laat zien, bestudeerde Josiah Quincy de universitaire archieven als student en ontdekte per ongeluk een schets die al jarenlang niet werd opgeëist. Er werd een schild op geschilderd, dat later de basis van het wapen werd.

Het embleem kreeg de rode kleur zelfs later — in 1910, bij algemeen kiesrecht van studenten. Toen spraken 1.800 mensen voor hem. De aanleiding voor dit idee was de daad van afgestudeerde student Charles William Elliot. In 1858 gaf hij de atleten rode armbanden om het universiteitsteam te onderscheiden bij de traditionele regatta. Bij de volgende wedstrijden deed het hoofd van de universiteit hetzelfde. Dit is hoe de klassieke magenta stropdas werd geboren. Het was deze kleur die de basis vormde van het logo.

Het symbool van de Harvard University is een streng donkerrood schild, aan alle kanten omgeven door een grote lauwerkrans. In het midden zijn er 3 openstaande boeken in het wit. Elk van hen heeft 4 vergrendelingen — 2 aan elke kant. In totaal zijn er 12 — volgens het aantal scholen (richtingen) waaruit de universiteit bestaat.

De pagina’s bevatten fragmentarische VE, RI, TAS. Dit is het motto van de universiteit in het Latijn, wat in vertaling «Waarheid» betekent. De eerste twee lettergrepen bevinden zich in de twee boeken van de bovenste rij, de laatste in de derde, net eronder, in het smalle deel van het schild.

Onder een krans van laurierblaadjes is een breed wit lint met het woord Harvard. Het is gemaakt in dunne hoofdletters. Het lettertype is Garamond, net als de vorige inscriptie. De kleur van laurier en boekomslagen is donker goud. Alle componenten van het logo zijn omlijnd met een dunne zwarte lijn.

De afbeelding van het schild wordt ook gebruikt als de individuele emblemen van elk van de 12 studentencampussen — de zogenaamde huizen. Ze verschillen alleen in kleur en een reeks centrale elementen.

Logo lettertype en kleuren

Harvard Logo

Harvard-embleem in lettertype Garamond. Dunne langwerpige serif-letters zien er erg harmonieus uit tegen de achtergrond van het heraldische schild en het afgewikkelde lint. De «R» heeft een elegant zichtbare voet en de «V» is precies hetzelfde als het Latijnse overwinningsteken.

Voor het logo van de beroemde onderwijsinstelling werd bijna vanaf het begin gekozen voor een combinatie van rood (schild), zwart (inscripties, lijsten, randen) en goud (lauwerkrans, boekomslagen). De kleur is, net als het lettertype, nooit veranderd sinds de goedkeuring van de universitaire symbolen.

Wat betekent het logo van Harvard?

Het logo duidt op een connectie met de historische wortels van de universiteit, aangezien het daarop afgebeelde ridderschild voor het eerst op de schets verscheen in 1643-1644 en pas vele jaren later werd ontdekt. Het wordt sinds 1836 gebruikt, sinds het 200-jarig bestaan van de universiteit.

Wat betekent Ve Ri Tas Harvard?

Het is niet zomaar een lettergreep, maar een driedelig Latijns woord 'VERITAS' dat 'waarheid' betekent. Nu is het het motto van de universiteit en een onderdeel van het officiële wapen.

Kan ik het Harvard-logo gebruiken?

Het recht om het logo te gebruiken behoort toe aan de eigenaar - een particuliere universiteit. Dit staat beschreven in de identiteitsregels. Andere personen, organisaties en bedrijven kunnen het alleen in zijn oorspronkelijke vorm gebruiken, zonder toevoegingen en aanpassingen.

Waarom is de kleur van Harvard karmozijnrood?

Want in 1858, tijdens de intercollegiale regatta, gaf Charles William Elliot het Harvard-team karmozijnrode armbanden om hen van verre te onderscheiden van hun rivalen. Deze kleur werd officieel goedgekeurd op een studentenbijeenkomst in 1910.